עוגיות שקדים טבעוניות כשרות לפסחפסח הוא תקופת השיא של קינוחי השקדים, ואנחנו בעד כמובן: עוגיות שנמסות בפה, טעם עשיר וטוב ומעטפת פציחה ומפתה. אל תיבהלו מהשימוש באקווה פאבה, הטעם לא מורגש ומדובר בחגיגה מרציפנית מענגת
צילום: נועה כהן, Veganista
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות. 2 מערבבים קמח שקדים, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. 3 שמים במיקסר עם וו הקצפה את מיץ הלימון ומי החומוס, ומקציפים במהירות מקסימלית עד לקבלת קצף יציב (זה בדרך כלל לוקח 8-9 דקות). 3 מוסיפים לקערת החומרים היבשים את תמצית השקדים ולאחר מכן את הקציפה. 4 מקפלים הכל באמצעות לקקן בצורה יסודית, עד שכל הקצף נטמע בתערובת השקדים ונוצר בצק רך שמזכיר מרציפן. אפשר לסיים במעט לישה ביד כדי לאחד הכל היטב. 5 מכדררים כדורים חמודים בקוטר של כ-2 וחצי ס"מ, ומגלגלים אותם באבקת הסוכר. מסדרים שתי תבניות תנור אחת על השנייה (ראו הסבר בטיפים בסוף) ומרפדים את העליונה בנייר אפייה. מסדרים את העוגיות ברווחים של סנטימטר לפחות בין עוגייה לעוגייה. 6 אופים 18-20 דקות, עד שהעוגיות נסדקות בחלקן העליון ומזהיבות קלות בחלקן התחתון. 7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר עד להתייצבות. בתיאבון! טיפים חשובים להצלחה: * הקפידו שקערת המיקסר שלכם תהיה נקייה לגמרי ויבשה לפני ההקצפה. * אקווה פאבה הם מי חלבון (לרוב מבישול של גרגירי חומוס, אפילו מקופסה!). הם בעלי אחוז גבוה מאוד של חלבון ומשמשים כתחליף לחלבון ביצה. אם מעולם לא התנסיתם בזה, אל תיבהלו, לא מרגישים שום טעם ושום זכר לחומוס בעוגיות האלו! אני ממליצה על השימורים של פרי הגליל, וכן, יש הבדל בין חברה לחברה באיכות התוצאות. נערו היטב את הפחית לפני השימוש. * אופים על שתי תבניות כדי לאפשר לעוגיות להיאפות היטב מבלי שהתחתית שלהן תישרף (אם אין לכם שתי תבניות פשוט השגיחו על העוגיות, וכאשר התחתית מתחילה להזהיב מעט הוציאו אותן מהתנור. זה עשוי לקחת קצת פחות זמן). * אל תתפתו להאריך את זמני האפייה - העוגיות יהיו רכות כשיצאו מהתנור וצבען לא אמור להשתנות יותר מדי. הן יתייצבו כשיתקררו. אפיית יתר תסכן אתכם בעוגיות קשות מדי. נועה כהן היא בשלנית, אופה, חוקרת אוכל טבעוני ומפתחת מתכונים. לעוד מתכונים טבעוניים בקרו באינסטגרם של Veganista. |