1. בראוניז: אפשר להמיר את הקמח במתכון רגיל לבראוניז ב-50% קורנפלור ו-50% קמח תפוחי אדמה. ככל שתשתמשו בשוקולד איכותי יותר (שוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו, ואפילו יותר) כך התוצאה תהיה מוצלחת יותר.
2. עוגות בחושות: לא מומלץ להשתמש בקמח מצה כי הוא נותן תוצאה סופית מאוד דחוסה, וגם הטעם שלו לא מאוד מתאים. ניתן להמיר את הקמח הרגיל ב-40% קורנפלור או קמח תפוחי אדמה ו-60% שקדים, אגוזי לוז או קוקוס טחון, שתורמים לעסיסיות העוגה.
3. בסיס פריך לעוגת מוס: כדי לקבל בסיס פריך, אפשר לערבב קורנפלקס כשר לפסח עם שוקולד מומס, מחית נוגט (או נוטלה) וחמאה, ולשטח בתוך התבנית. על הבסיס הזה אפשר לצקת את בלילת עוגת המוס.
4. בצק פריך לעוגות או עוגיות: אפשר ליהנות מבצק פריך גם בפסח, על ידי שימוש בקמח ללא גלוטן, אותו אפשר למצוא ברשתות המזון. משתמשים בו ביחס של 1:1 לקמח.
5. מרנג: מרנג פשוט אפשר לשדרג בתוספת של אגוזי לוז קצוצים, שוקולד צ'יפס, נס קפה ,גרידת תפוז, פטל קפוא ועוד - המעניקים טעמים ומרקמים מיוחדים.
6. קישוט עוגות: אגוזים מקורמלים, פירות טריים, תלתלי שוקולד או אפילו 3 מקרונים קטנים וצבעוניים נותנים שדרוג משמעותי למראה העוגה הסופי.
7. לחמניות פסח: כדי להעשיר את הטעם של הלחמניות, מומלץ להוסיף להן עשבי תיבול קצוצים כגון תימין ורוזמרין, וגם גבינות קשות כגון פקורינו, טל העמק, פרמזן או קשקבל. עוד שדרוג קטן לטעם הוא למרוח שמן זית ולפזר מלח גס על הלחמניות לאחר האפייה.
8. עוגת מצות: לא תאמינו כמה טבילת המצות באספרסו, ליקר אמרטו או חלב מעורבב בדבש ווניל משדרג את הטעם של עוגת המצות.
9. קינוח מהיר בכוס: קונים עוגת וניל מוכנה וכשרה לפסח, חותכים אותה לקוביות, טובלים בסירופ סוכר (מבשלים מים וסוכר ביחד של 1:1 עד המסה), מניחים בתחתית כוס ומסדרים מעל פירות טריים חתוכים וקצפת (ממותקת ו/או מחוזקת בפודינג וניל).
10. כדורי שוקולד: את הביסקוויטים המפוררים אפשר להחליף בעוגיות פסח קנויות או ביתיות. כדי לקבל מרקם מפתיע אפשר להוסיף לתערובת גם דגנים (כשרים לפסח) מצופים שוקולד.
הטיפים באדיבות ניר רייכמן, קונדיטור ברשת רולדין.