מנות ראשונות
סלמון אום פפיוט
לפני שאתם נלחצים מהשם – דעו שבסך הכל מדובר בסלמון מאודה בתנור. האריזה של הנתחים אחד אחד בנייר אפייה גם עוזרת לדג לשמור על הנוזלים של עצמו ולהיוותר עסיסי, וגם מוסיפה נופך חגיגי למנה שבינינו, היא בסך הכל דג בתנור. אחרי ליל הסדר, שבו בוודאי תכינו את הדג עם שמן זית כדי לשמור עליו פרווה, אנחנו ממליצים לנסות גם את גרסת החמאה. כל בראנץ' ישמח.
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר
בבתים מסוימים תחתיות ארטישוק ממולאות הן מנה ראשונה, באחרים הן מוגשות ללא כל קושי כעיקרית, אז מה שלא תחליטו – יש לכם את הגיבוי שלנו. המתכון הזה הוא של יונית צוקרמן – מה שמבטיח 100 אחוז הצלחה – וכולל גרגירי חומוס, מה שהופך אותו כשר לפסח לאוכלי קטניות בלבד.
מתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות בשר
צ'יפס ארטישוק ירושלמי
ארטישוק ירושלמי ושמן לטיגון – זה כל מה שצריך בשביל המנה הזאת. מניסיון, אפילו מלח לא חייבים. החיסרון של המתכון הזה הוא שהוא מחייב טיגון בשמן עמוק. היתרון – מדובר בנשנוש תחילת ארוחה מושלם, שישר יכתיר אתכם כבשלני-על, ממש בשום מאמץ.
מרק קישואים ובצקניות
אם אתם לא נעולים על מרק עוף עם קניידלך – אנחנו רוצים להציע לכם משהו פשוט יותר, מהיר יותר ובטוח יותר מיוחד. הבצקניות הן בצקניות מקמח עדשים, כך שאנחנו נשארים כשרים לגמרי לפסח, אפילו בלי להכניס קמח מצה לסיפור.
סלט בקר ועשבי תיבול
סלט מלא בירוקים, כמו שאנחנו אוהבים, עם תוספת נתחי בקר (אווזית, שייטל, שפיץ שאך או וייסברטן – הכל הולך) ותיבול פשוט אך מנצח של שמן זית, לימון ופלפל חריף. קיק מעולה להתחלה של ארוחה ארוכה.
סלט גזר
ועוד אופציה לסלט, כזה שמצד אחד עונה על הצורך להניח פתיח קלאסי ומצד שני כל מי שרואה אותו בזווית העין ישמח לגלות שהלכתם עליו ולא על מתכון חדש.
מנות עיקריות
הרוסטביף של רותי רוסו
בשביל להכין רוסטביף מושלם – עסיסי וורדרד, לא נא (אלא אם כן ככה אתם אוהבים אותו) וחלילה לא יבש, צריך רק ללכת לפי נוסחה. שום אינטואיציה לא נדרשת – ותודו שזה מרגיע. רותי רוסו מפרטת את כל מה שצריך לדעת כדי שגם מי שזו הפעם הראשונה שלו עם נתח בשר ועם תנור – יוכל להצליח.
ביף בורגיניון
את צלי הבקר אפשר ורצוי להכין אפילו בסוף השבוע, כי טעמיו רק יעמיקו וישתבחו. אם רוצים יכולים להוסיף כמה קוביות של נתח בשר מעושן (חזה/אווז) ולהעשיר את הקדירה בניחוחות מפתים.
למתכון: ביף בורגיניון - צלי הבקר הכי טעים שיש
עוף במייפל ובטטות של אהרוני
מתכון נהדר של אהרוני לעוף שלם בתנור, שהוא תמיד מרשים יותר מנתחים מפורקים. כאן העוף נצלה בתערובת אסייתית של שמן זית, מייפל, ג'ינג'ר, רוטב סויה (אפשר להשיג כשר לפסח), חומץ בלסמי ומרווה, ולצדו חצאי בטטות שנמשחות גם הן באותה משחת קסמים. והסוד הקטן של אהרוני: לימון שלם, על קליפתו, שנדחף לתוך העוף לפני הכניסה לתנור.
מתכון: עוף במייפל ובטטות של אהרוני
טבית פטנט
עוד עוף, והפעם מהצד העיראקי של המפה. הטבית המסורתי מבלה לילה שלם בתנור, המתכון הזה מנסה (ומצליח!) לשחזר את אותם טעמים עמוקים ב-20 דקות על האש ועוד זמן דומה בתנור.
צלי בשר ופטריות עם אורז-פול
צלי כתף בטעמים של פעם, עם פטריות וסלרי, שמוגש עם אורז מפוצץ בשמיר ופול ירוק. מתעצלים לעבוד אצל הפול? תקנו קפוא, הכל טוב. ועוד עניין קטן: במתכון הזה יש אבקת מרק. אם זה מאיים עליכם מדי, תביאו את זה בחשבון (או פשוט ותרו עליה והוסיפו מעט מלח, בלי דרמה).
מתכון: צלי בשר ופטריות עם אורז-פול
קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה
קלאסיקה למי שנשאר בלי מנה עיקרית לחג והזמן דוחק: קוביות של צלי כתף (אגב, אפשר להחליף בשריר) שעוברות בישול מקדים בסיר לחץ (לא חובה, זה פשוט מקצר תהליכים) ואז בישול עם תפוחי אדמה, פלפל אדום ותבלינים. אחד המתכונים שלימדו אותנו שיעור חשוב: ממש, אבל ממש לא חייבים לסגור בשר.
מתכון: קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה
תוספות
ירקות צלויים
מה שכל כך יפה כאן זה החופש לגוון ולהתפרע עם בחירת הירקות ובחירת התיבול. תוספת קלאסית שתרים כל שולחן חג.
תפוחי אדמה פסיכיים בתנור
הסוד של תפוחי האדמה האלה – שהם מהטעימים שאכלנו בחיינו, בטח ובטח מאלה שהכנו לבד – הוא חריצה מוקדמת של התפוד בצורת שתי וערב, וגם התיבול הספציפי של ענת אלישע. כמה פריך זה יוצא, וכמה טעים!
מתכון: תפוחי אדמה פסיכיים בתנור
מקלובה כרובית
מתכון של נוף עתאמנה שכל מי שמנסה מאמץ. גם יפהפייה אמיתית (הייתם מאמינים שמלכת השולחן שלכם תהיה תוספת?), גם טעימה בקטע רצחני (כמון, כורכום, קינמון, מלא שום) וגם מתאימה לצמחונים והטבעונים שבשולחן. שימו לב, בשביל תוצאה באמת מושלמת צריך לטגן את הכרובית (וגם את שיני השום!) בשמן עמוק מראש. זה חשוב, לא להתעצל.
סלט סלמון ותפוחי אדמה
תוספת שהיא גם פחמימה (תפוד) וגם חלבון (סלמון), בתיבול איולי מטריף שמכינים לבד. מעט מרכיבים, שכל אחד מהם עולם ומלואו.
מג'דרה נבטוטים
כמה זעם חטפנו על שהעזנו לקרוא למנה הזאת מג'דרה! אין בה אורז (כלומר יש, אבל מיקס צבעוני ולא אורז רגיל), אין בה עדשים (כלומר יש, אבל מונבטים, מהמקררים של הסופר), והיא כולה משדרת טריות, בניגוד למג'דרה המוכרת. יודעים מה, אל תקראו לה מג'דרה – אבל בבקשה תכינו אותה, כי זאת באמת אחת המנות שמביאות לשיא את השילוב של בריאות וטעמים משובחים.
סלט חומוס של אהרוני
רוב העבודה במתכון הזה היא לחכות בסבלנות עד שהחומוס יתבשל – אלא אם כן אתם משתמשים בגרסה הקפואה המבושלת מראש, ואז אפילו את זה חסכתם. גרגירי החומוס הרכים מקבלים אליהם באהבה גדולה בצלים, שום, עשבי תיבול, אריסה(!) וזיתים(!!!), וגם פילטים של לימון טרי וכמובן תבלינים. אהרוני במיטבו.
קינוחים
פאי בראוניז
זה שפסח ממש לא אומר שחובה לוותר על בצק פריך, אהוב הקינוחים.
סופלה משפחתי
מנות סופלה אישיות אולי נכין בפנסיה, בינתיים אנחנו עם סופלה אחד גדול לכולם.
עוגת שוקולד ושקדים לפסח
מתכון של קרן אגם לעוגה בחושה פסחית, שתעבוד נהדר כקינוח לליל הסדר, ולא פחות מזה לקפה של הבוקר שאחרי או לטיול שאתם מתכננים עם המשפחה. הסוד: קמח שקדים במקום קמח רגיל, והקצפה טובה טובה של הביצים.
מתכון: עוגת שוקולד ושקדים לפסח
קינוח ג'לי ומלבי
שילוב של שני קינוחים שגם בגרסתם הרגילה אין בהם שימוש בקמח, מה שהופך אותם אידיאליים לפסח בלי צורך לחפש תחליפים. במתכון הזה שניהם חולקים כוס אישית בעזרת טריק פשוט עם תבנית מאפינס הפוכה. רוצים פרווה? החליפו את החלב והשמנת המתוקה בחלב ובקרם קוקוס, בהתאמה.
בראוניז לפסח
ברוב מתכוני הבראוניז הכשרים לפסח מחליפים את הקמח קורנפלור או קמח שקדים. כאן פשוט אין קמח – ואין גם אף אחד מתחליפיו. רק דמיינו כמה שוקולדי וטעים זה יוצא.
ממתק מצות מתוק-מלוח
הגרסה המשודרגת והממכרת למות של מצה עם שוקולד: ממיסים שוקולד (אמיתי, כן?), מורחים על מצה ומפזרים קשיו ומלח גס. מצננים, שוברים לפיסות ומגישים. זהו, אתם מכורים.
חג שמח!