עוגיות בוטנים ועוגיות קוקוס (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
עוגיות בוטנים ועוגיות קוקוס | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עוגיות בוטנים

המרכיבים:
3/4 כוס סוכר
ביצה בגודל L
2 חלמונים
רבע כפית אבקת אפייה
קורט קינמון
קורט מלח
קורט וניל
2 כוסות בוטנים טחונים וקלויים

לציפוי:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי העוגיות, מכסים ומעבירים לקירור של חצי שעה.

2. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים. 

3. מעבירים את אבקת הסוכר לקערה קטנה, ומגלגלים בה את הכדורים. מעבירים לעטרות נייר (מנז'טים) ומניחים על תבנית. 

4. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות לכ-10 דקות. 

עוגיות בוטנים ועוגיות קוקוס (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
עוגיות בוטנים ועוגיות קוקוס | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עוגיות קוקוס

המרכיבים:
חלבונים מ-4 ביצים בגודל L
1/2 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל או מקל וניל
קורט מלח
2 כוסות קוקוס טחון
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

1. מניחים בקערה חלבונים, סוכר, וניל ומלח. מניחים את הקערה מעל סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי) ומערבבים ללא הפסק, עד שהסוכר מתמזג לחלבונים והכל נמס כמו מרנג שוויצרי.

2. מעבירים את תערובת החלבונים למיקסר עם וו הקצפה, ומקליפים עד לקבלת מרנג יציב ומבריק. 

3. בקערה נפרדת מערבבים את הקוקוס ואבקת הסוכר ומקפלים אותם בעדינות אל תוך המרנג. 

4. מעבירים לשק זילוף (עדיף עם פייה משוננת), מזלפים את התערובת אל תוך עטרות נייר (עדיף בגודל של פטיפור) ומפזרים מעל סוכריות עוגה צבעוניות. 

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות כ-25 דקות. העוגיות מתייצבות רק אחרי צינון מלא. 

ג'בן (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
ג'בן. קצת כמו נשיקות, אבל בלי האפייה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

ג'בן

המרכיבים:
1/2 2 כוסות סוכר
כוס מים
כפית מיץ לימון
2 חלבוני ביצים בגודל L

אופן ההכנה:

1. מכינים סירופ סוכר: מעבירים את הסוכר, המים והלימון אל סיר ומבשלים אותם עד שהסירופ מזהיב מעט (אם יש מדחום סוכר בבית - הסירופ צריך להגיע לחום של 120 מעלות). 

2. מקציפים את החלבונים במהירות איטית במיקסר עם וו הקצפה. 

3. כשהסירופ מוכן מזרזפים אותו לתוך קערת המיקסר תוך כדי הקצפה במהירות איטית. אחרי שכל הסירופ נמזג אל קערת המיקסר, מגבירים את המהירות לגבוהה ומקציפים עד שהקצף יציב לחלוטין (עובדים מהר). מזלפים לקערית ומעטרים באגוזים.

* משאריות הג'בן אפשר להכין גם נשיקות מרנג - מזלפים ומייבשים בתנור בחום של 100 מעלות למשך 3 שעות. 

פרלינים של מרציפן ושוקולד (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פרלינים של מרציפן ושוקולד, עם הפתעה של אגוז | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פרלינים של מרציפן ושוקולד

המרכיבים:
200 גרם מרציפן
חבילת ממרח שוקולד ואגוזים (כמו נוטלה)
כ-30 אגוזי לוז קלויים שלמים
100 גרם שוקולד מריר, מומס
כפית שמן
קקאו

אופן ההכנה:

1. מזלפים על נייר אפייה 30 עיגולים קטנים מממרח השוקולד. מניחים על כל נקודה אגוז לוז, ומכסים בעוד ממרח, כך שהאגוז יהיה מכוסה לחלוטין. מקפיאים. 

2. מרדדים את המרציפן לעובי של כחצי ס"מ. בעזרת קורצן לא גדול, קורצים עיגולים מהמרציפן ועוטפים כל כדור אגוז ושוקולד. סוגרים היטב ומכדדרים לכדור. מקפיאים שוב. 

3. מערבבים אתן השוקולד המומס והשמן. טובלים את הכדורים בשוקולד, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים שלישית. 

4. אחרי שהפרלינים מתייצבים, מגלגלים בקקאו, מסננים מעט כדי להסיר קקאו עודף ומגישים. 

המתכונים באדיבות סו שף קונדיטור ריקי ביטון, המרכז הקולינרי הגבוה דן גורמה ומרציפנים המרשלג.

>> לכל המתכונים לפסח