לפני הכל: כל המתכונים לפסח
המלוחים שלנו
במתכון הזה, של אורנה ואלה האלופות, אין שום צורך בתחליף לקמח כי מלכתחילה מדובר במאפה שכל כולו ירקות. מסוג המתכונים שרק השתיים האלה היו יכולות להמציא.
אוקיי, המתכון הבא מרחיב מעט את ההגדרה של "מאפה", כי הוא בכלל מטוגן ואז מאודה במחבת, אבל תאמינו לנו שהלב שלו בתנור שחומם ל-180 מעלות. דים סאם בלי להסתבך עם בצק, שעל הדרך גם כשר לפסח.
לזניית גבינות משגעת, שבה מצות מרוככבות מתפקדות על תקן עלי פסטה.
בורקס פיצה? בפסח? כן חברים. ממש ולגמרי כן.
מעין פשטידה של פול (הכל קול, אפשר קפוא), ביצים ותבלינים.
מתכון: מעקודה פול של יונית צוקרמן
מאפינס שהכי כיף לקחת לטיול - בגרסה פסחית לגמרי.
מאפה צנוע, פשוט ומהיר להכנה מקמח חומוס, שנהוג להגיש בפיצריות באיטליה. מתכון של אורנה ואלה.
פשטידה ספרדית של בשר טחון, בצל ותפוחי אדמה מעוכים לפירה, בציפוי של מצות רכות.
קיש כרישה וגבינות על בסיס קמח מצה, שיזכיר לכם שיש תקווה למאפים הכשרים לפסח.
לחם הטחינה שכבש את העולם לפני כמה שנים, ומאז משמש כאבן יסוד בתזונה של המוני מפחיתי פחמימות. פסח הוא הזמן בשנה שבו כולנו נזכרים ליהנות ממנו.
מהפיתוחים שיצאו ממתכון הבסיס ללחם טחינה: לחמניות משודרגות בלי קמח ובלי תחליפיו.
ולקהל השמרני יותר: לחמניות הפסח הקלאסיות, שעדיין יש שמעדיפים אותן על כל מאפה פסחי אחר.
ועוד סוג אחד של לחמניות, כי הן פשוט טעימות מכדי שלא נזכיר אותן כאן: לחמניות גבינה.
בפיצה הזאת הבסיס אינו מבוסס על קמח כי אם על כרובית מבושלת.
אינסוף אמריקאים נהנים מהלחם הזה מדי יום ביומו. תודה לפסח שמחזיר לנו אותו לתודעה.
הבצק הזה של רון יוחננוב הוא בצק פלאים, שיכול להתאים ללחמניות, לפוקצ'ות, לפיצה ואפילו לכיכר לחם.
מתכון: בצק כשר לפסח לכל המאפים
המתוקים שלנו
מרגע שהצטיידנו במתכון מעולה לקרפ כשלפ, אנחנו מרגישים לגמרי מסודרים.
אם הרגשתם שעדיין לא מצאתם את עוגת השוקולד הפסחית שתהיה האחת שלכם - הרשו לנו להמליץ על זאת.
מתכון: עוגת שוקולד פאדג'ית ללא גלוטן
עוגת הבית שלנו בפסח - כאן עם שכבה עבה של מרנג.
מתכון: עוגת פולנטה שקדים עם מרנג
בפסח וגם בכל הימים האחרים - פשוט אין כמו עוגות לייקח.
מתכון: לייקח פיסטוק עם קוקוס ושוקולד לבן
אל תיתנו לגובה להטעות אתכם. מדובר בעוגה עשירה ומשגעת, שהיא אפילו פרווה.
כאן היא עם שזיפים, אבל העוגה הזו תעבוד נהדר גם עם פירות יער.
עוגה רכה ונפלאה, שאפילו ביצים לא צריך להקציף בשבילה.
מתכון: עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס
בכל השנה אנחנו מתים על בראוניז, וכמה כיף לגלות שהם מהמאפים שגם בפסח מצליחים להתקיים בכבוד.
ועוד סוג של בראוניז, אבל הפעם כאלה שמתארחים על בסיס של בצק פריך. שימו לב, הבצק הזה כל כך מוצלח, שאנחנו ממליצים לכם להשתמש בו לעוד מאפים.
והנה עוד מתכונים של בראוניז כשרים לפסח, למכורים
על היעדרו של הקמח מפצים בעוגה הזו כמות נכבדה של שקדים טחונים, שוקולד איכותי וחמאה.
איך מכינים עוגת גבינה לפסח? פשוט מוותרים על תחתית הבצק הפריך.
אחת העוגות הכי יפות וטעימות שאנחנו מכירים לפסח.
מתכון: עוגת שכבות שוקולד וקצפת
עוגה רכה רכה שמורכבת רק משוקולד, ביצים וסוכר (אוקיי, ווניל ומלח).
עוגת שוקולד פרווה דחוסה ומעולה, שאנחנו מכינים גם לא בפסח כי היא פשוט יותר מדי מוצלחת.
מתכון: עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים
מתכון של אורי שפט ממאפיית לחמים המצוינת לחובבי הפרג (והשוקולד).
מתכון: מאפינס דאבל שוקולד מקמח מצה
חג שמח!