* כל המתכונים באדיבות אבי לוי ולחם ברמן
חלת כבד קצוץ וביצה רכה
מרכיבים (4 מנות):
8 פרוסות חלה
500 גרם כבד עוף טרי
1/4 כוס שמן קנולה
2 בצלים, חתוכים לטבעות
מלח גס
2 כפיות כמון טרי
1 כפית פלפל גרוס
1 ביצה קשה
1 כף שמן זית
4 ביצים
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד להזהבה.
2. צולים את הכבד בעדינות ומפזרים עליו מעט מלח גס.
3. מוסיפים את הכבדים הצלויים לבצל ומתבלים. מערבבים ומבשלים בערך 7-8 דקות על חום נמוך. מצננים.
4. מעבירים הכל למעבד מזון ומוסיפים את הביצה הקשה. טוחנים גס מאוד, לא לקרם אלא לתערובת גסה.
5. לוקחים פרוסה של חלה, קורצים חור באמצע בעזרת רינג, מחממים מחבת וקולים את הפרוסה משני הצדדים.
6. מכניסים כף שמן זית לתוך החור ושוברים פנימה ביצה, כך שהחלמון יישאר בתוך החור. כשהחלבון מוכן מרימים את כל הפרוסה בעזרת פלטה או כף שטוחה.
7. לוקחים פרוסה אחת ללא חור ומורחים עליה שכבה נדיבה של כבד קצוץ.
8. מכסים את הפרוסה בזו שעם הביצה, ומגישים חם.
עוף בחלה
מרכיבים:
חלה שלמה, מרוקנת
1 עוף שלם טרי, ללא עור (את העור שומרים בנפרד. ניתן לבקש מהקצב לפרק את העור בצורה יסודית ועדינה ששומרת את העור שלם)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף טרגון קצוץ
1 כף שום כתוש
1 כפית כורכום
1/2 כפית קארי
1/2 כפית שאטה גרוס
מלח גס
2 כפות שמן זית
3 כפות כוסברה קצוצה
4 ביצים קשות, מבושלות וקלופות
אופן ההכנה:
1. חותכים את העוף לחתיכות לא שוות בעובי 1 ס"מ. יש לחתוך לנתחים לא גדולים מדי, אלא ממש כמו שווארמה.
2. מניחים בקערה גדולה, ואת העצמות זורקים או שומרים לציר עוף.
3. מוסיפים לקערה את כל המרכיבים מלבד הביצים, ומערבבים היטב ליצירת תערובת מתובלת מוכנה למילוי.
4. פותחים את העור ומניחים על הצד החלק שלו את המילוי. ממלאים במילוי בדיוק כמו רולדה ומהדקים היטב.
5. מניחים ומשקיעים את הביצים הקשות בתוך המילוי (בדרך כלל נכנסות 4 ביצים אבל אם לא הצלחתם, גם 3 יספיקו).
6. עוטפים היטב עם העור וסוגרים בעזרת קיסמים.
7. אופים ב-180 מעלות 45 דקות.
8. מסובבים את הרולדה לצלייה שנייה בגריל לעוד 10 דקות.
9. מצננים כ-10 דקות, מכניסים את הרולדה לתוך חלה וחותכים לפרוסות. מגישים מיד.
עוגת שכבות של לחם מטוגן ונוטלה
מרכיבים (4 מנות):
8 פרוסות לחם לבן
6 כפות נוטלה (אפשר גם ריבה או ממרח אחר)
350 מ"ל חלב
4 ביצים
1 כף סוכר
קומץ מלח
1 שקית סוכר ווניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 גרם פירורי לחם
100 גרם חמאה, לטיגון
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מורחים על 4 פרוסות את הנוטלה וסוגרים כל אחת עם פרוסה נוספת.
2. בעזרת מטרפה טורפים את החלב עם הביצים, הסוכר, המלח, סוכר הווניל וגרדת הלימון.
3. טובלים כל סנדוויץ' נוטלה בבלילה, כך שהלחם יהיה ספוג.
4. טובלים בפירורי הלחם ומטגנים בחמאה עד להזהבה.
5. מערבבים את הסוכר עם הקינמון וטובלים את הסנדוויצ'ים המטוגנים בתערובת. מגישים חם.
את כל מתכוני הלחם יצר אבי לוי עם לחם ברמן