עוגת תפוז, קוקוס ושקדים

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
3 ביצים גודל L
חצי כוס (100 גרם) סוכר
2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
כפית אבקת אפייה
חצי כוס (50 גרם) קוקוס טחון
רבע כוס מיץ תפוזים
שליש כוס שמן
כף גרידת תפוז

לקישוט:
פרוסות שקדים קלופים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.

2. מקציפים במהירות גבוהה בקערת מיקסר את הביצים והסוכר כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.

3. מורידים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת האפייה, הקוקוס, מיץ התפוזים והשמן.

4. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את פרוסות השקדים.

6. אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

7. מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

>> כל המתכונים לפסח

>> כל המתוקים לפסח

הפקת שקדים - קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
חובבי פרג התפקדו! | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת פרג בציפוי שוקולד:

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
40 גרם חמאה
3 ביצים בגודל L, מופרדות
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
כוס (100 גרם) שקדים טחונים
2 כפות קורנפלור
כפית ברנדי
קורט מלח
כוס פרג טרי, טחון

לציפוי השוקולד:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

2. בקערה בינונית חסינת חום ממיסים במיקרוגל את החמאה. מצננים מעט.

3. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות בינונית. כשמתחילות להיווצר בועות קטנות, מגבירים מהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים כ-3-4 דקות, עד לקבלת קצף מבריק.

4. מוסיפים פנימה את החלמונים והחמאה המומסת ומערבבים.

5. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקורנפלור, הברנדי, המלח והפרג, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מעבירים לתבניות ואופים 35 עד 40 דקות. שימו לב: העוגה עדינה מאוד, ואם תנעצו בה קיסם כדי לגלות אם היא מוכנה - היא תצנח מיד. מומלץ פשוט לנער קלות את התבנית כדי לבדוק אם התערובת עדיין נוזלית או שהיא מספיק יציבה.

7. מוציאים את העוגה ומצננים מעט.

8. מכינים את ציפוי השוקולד: בקערה חסינת חום מחממים במיקרוגל את השמנת מתוקה עד לסף רתיחה. מוסיפים פנימה את קוביות השוקולד, וממתינים כדקה. מערבבים ומצפים את העוגות.

 

הפקת שקדים - קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תפוז ושקדים. שילוב כלבבנו | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש שקדים ושוקולד

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
100 גרם חמאה
3 ביצים בגודל L, מופרדות 
חצי כוס+2 כפות (125 גרם) סוכר לבן
חצי כפית תמצית וניל
חצי כפית ברנדי
חצי כפית אבקת אפייה
כוס וחצי (150 גרם) שקדים טחונים לאבקה
רבע כפית מלח
120 גרם שוקולד מריר
חצי כפית אבקת נס קפה
3 כפות שמנת מתוקה

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים חמאה במיקרוגל בקערה חסינת חום ומצננים מעט. מוסיפים פנימה את החלמונים, מערבבים ומניחים בצד.

3. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מורידים את מהירות המיקסר, ותוך כדי ערבול מוסיפים את תערובת החמאה.

4. מוסיפים את תמצית הווניל, הברנדי, אבקת האפייה, השקדים והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים שליש מהכמות לקערה נפרדת, ואת מה שנשאר מחלקים שווה בין שתי התבניות.

6. ממיסים במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד המריר, אבקת הקפה והשמנת המתוקה (היזהרו לא לחמם יותר מדי, כדי שהשוקולד לא יישרף). מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

7. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה שבה שמרנו את השליש הנותר של התערובת הלבנה, מערבבים עד לקבלת תערובת כהה ומחלקים בין שתי התבניות (מניחים מעל התערובת הלבנה). מעבירים סכין בתנועות סיבוביות ליצירת מראה שיש.

8. אופים בתנור כ-35 עד 40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

9. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

>> כל המתכונים עלו בבלוג נשואה למאפייה של קרן אגם