עוגת שוקולד פאדג'ית ללא גלוטןהמראה המתבקע הזה של שכבת העוגה העליונה עושה לנו את זה בקטע אחר. בפנים היא פאדג'ית ועשירה - שילוב של שוקולד מריר וקמח שקדים שעובד מדהים גם לא בפסח. אם יש עוגה ששווה את הפירורים - זאת העוגה
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי. 2 ממיסים בקערה שוקולד וחמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל (או בבן מארי) עד המסה מלאה. 3 מפרידים את הביצים - את החלמונים מוסיפים לשוקולד המומס ואת החלבונים שומרים בצד. טורפים היטב את הביצים והשוקולד, מוסיפים את קמח השקדים וטורפים שוב. 4 מקציפים את החלבונים במיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קבלת מרנג לבן יציב. 5 מעבירים את המרנג אל בלילת השוקולד ומקפלים בעדינות עד איחוד. 6 יוצקים את הבלילה לתבנית (קוטר 24 ס"מ) משומנת היטב, מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה כ- 35 דקות. העוגה מוכנה כשהיא מעט רוטטת ונוצר קרום. 7 מוציאים את העוגה ומניחים אותה לצינון בטמפרטורת החדר כ- 30 דקות. מחלצים מהתבנית ופורסים. * לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בנוטורינה (אותה כמות). לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |