פאי שוקולד וקרמל מלוח לפסחגרסה פסחית לאחת העוגות האהובות של השנים האחרונות - עם בצק פריך, שוקולד מריר וחלב וקרמל עם קמצוץ מלח. ומה אחרי פסח? אתם יותר ממוזמנים להמשיך עם הבצק הזה, הוא פשוט מעולה בכל קנה מידה
צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית פאי 24 או 26 ס"מ):
לשוקולד:
לציפוי קרמל מלוח:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בקערה באופן ידני) קמח תפוחי אדמה, קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת סוכר. מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שהבצק אחיד. שימו לב, ייתכן שהוא יישאר קצת דביק, זה בסדר. 2 מקמחים קצת את הידיים בקורנפלור (אם יש צורך), ואוספים את הבצק מהמיקסר ישירות לתוך תבנית הפאי (אין צורך לשמן). מהדקים לבסיס ולדפנות. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 מכינים את הבצק לאפייה עיוורת (ראו בהערות בסוף): פורסים נייר אפייה על הבצק ומפזרים עליו שעועית, חומוס או אורז יבשים. אופים 15-20 דקות, מסירים את נייר אפייה והשעועית ומחזירים ל-5-7 דקות בתנור. מצננים. 5 מכינים קרם שוקולד: ממיסים במיקרו או בסיר קטן את השוקולד המריר והחלב עם השמנת המתוקה. מצננים מעט, מוזגים על הבצק בתבנית הפאי ומכניסים להקפאה. 6 בינתיים מכינים קרמל מלוח: ממיסים את הסוכר במחבת ומערבבים כל הזמן, שלא יתקשה. מוסיפים מעט מאוד מלח גס. כשהסוכר נמס לחלוטין ומקבל צבע חום קרמלי מוסיפים בזהירות את השמנת והחמאה. מערבבים כל הזמן. גם אם נראה בשלב מסוים שהתערובת מתקשה, ממשיכים והיא חוזרת למצב נוזלי. מסירים מהאש ומצננים מעט. 7 כשהטארט שבמקפיא התקשה בחלקו העליון מוציאים ומוזגים את הקרמל המלוח. מקשטים בגבישי מלח גס ומצננים במקרר. עוד עוגות של קרן אגם בגרסאות מותאמות לפסח ** הפאי יחזיק מעמד במקרר עד ארבעה ימים כשהוא עטוף היטב. ** אפייה עיוורת היא אפייה של הבצק לבד, ללא המילוי. השעועית משמשת כמשקולת שמבטיחה שהבצק לא יתנפח במהלך האפייה. אפשר לוותר על המשקולת ולאפות את הבצק רגיל, אבל זה פחות מומלץ. אחרי השימוש אפשר להחזיר את השעועית, החומוס או האורז לשקית ולהשתמש בהם כרגיל. |