עוגת ריקוטה ולימון בלי קמחעוגות של פסח תמיד לוקחות אותנו לכיוון כבד של שוקולד, אבל השנה גילינו שאפשר וגם כדאי להקליל: עוגה מרעננת, אביבית ונהדרת של לימון וריקוטה, עם ריח משגע וטעם נפלא - וכל כולה מוכנה בקערה אחת
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
מכל העוגות שהכנו השנה לפסח - זו ניצחה במבחן דעת הקהל. עוגה אלוהית עם טעם לימוני חמצמץ, רכה ונמסה בפה, שעובדת מעולה גם חמה וגם קרה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה. 2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (אפשר במיקסר ידני). 3 מוסיפים את החמאה המומסת, מיץ הלימון ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף (או להקציף) באיטיות. >> הנה עוד 3 עוגות בחושות של קרן אגם לפסח 4 מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה, קוקוס וריקוטה, ולבסוף את קליפת הלימון. מערבבים. 5 מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר. את הזוכה שלנו | צילום: קרן אגם, mako אוכל*לבלוג של קרן, נשואה למאפייה |