המצרכים (50 מנות):לבצק:
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. מוסיפים בהדרגה את הביצים, השמן, הווניל והחלב וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. 2 מכסים ומניחים למנוחה של כשעה בטמפרטורת החדר עד להיווצרות בועיות על פני הבצק (לא תתרחש תפיחה משמעותית). לחלופין ניתן להשאיר למנוחה של לילה במקרר. 3 מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק לטמפרטורה של 170 מעלות (אם אין מדחום מכניסים לשמן ידית של כף מעץ. אמורות להופיע בועיות מסביב לכף אך השמן לא אמור לבעבע). לוקחים מהבלילה בעזרת כף גלידה קפיצית (או שתי כפות רגילות) וזורקים לתוך השמן, כ 4-5 כדורים בכל פעם. 4 מטגנים 3-4 דקות, עד שהסופגנייה שחומה מכל צדדיה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. 5 מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל כמה שניות, עד שהוא נהיה רך וכמעט נוזלי. מעבירים לשק זילוף ומעטרים בפסים את הסופגניות (אפשר לעשות זאת גם בכף רגילה). מפזרים שבבי שוקולד ומגישים. * המתכון בשיתוף שמרית. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים >> שטרודל תפוחים ולוטוס מהיר>> והנה עוד המון מתכונים לסופגניות |