לביבות ירק ותפוח אדמהאנחנו כבר יודעים מה אנחנו מכינים לנר ראשון של חנוכה, עכשיו הבעיה היא רק לחכות עד אז, כי כבר עכשיו כל מיצי הקיבה שלנו בהשתוקקות. לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול, היכונו להסתערות
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :20-25 יחידות:
אופן ההכנה:1 קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בצד הדק של המגררת. מעבירים לקערה גדולה. 2 מגררים את הבצלים על הצד העבה של המגררת ומוסיפים לקערה. 3 קוצצים את הירוקים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם ביצים, קמח, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב בעזרת הידיים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד ל-10 דקות. 4 מחממים שמן במחבת. 5 יוצרים לביבות בעזרת שתי הידיים וסוחטים את הנוזלים. מטגנים על להבה בינונית משני הצדדים, עד הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים חם. לביבות ירק של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש |