סופגניות ללא גלוטןיפעת רגב היא אופה בחסד עליון, ולכן אם היא טוענת שהצליחה לפצח את הדרך להצליח עם סופגניות ללא גלוטן - אנחנו מאמינים לה. ככה עושים את זה
צילום: יפעת רגב, פשוט לאפות עם יפעת רגב
|
אחרי הרבה ניסיונות עם קמח ללא גלוטן, גיבשה יפעת רגב את הכללים הבאים לסופגניות ללא גלוטן. לגזור ולשמור:
1. מכוון שלקמחים לל"ג מוסיפים הרבה פעמים סויה, במטרה להוזיל עלויות, הם לעיתים סובלים מריח לוואי של סויה. יפעת פותרת את זה בהוספת קליפת לימון מגוררת משני לימונים ומיץ מלימון אחד לבצק.
2. במקום שלושת רבעי כוס סוכר במתכונים אחרים - עם קמחים ללא גלוטן היא מוסיפה כוס וחצי סוכר, כדי לטשטש את טעמי הלוואי.
3. קמחים לל"ג צריכים כמות גדולה יותר של נוזלים, בגלל העמילנים שסופחים אליהם מים. לכן הבצק צריך להיות דביק, ויש לעבוד איתו בידיים משומנות היטב. המצרכים :ל-12 סופגניות:
לטיגון:
למילוי:
אופן ההכנה:1 לשים את כל חומרי הבצק לפחות 7 דקות. באינסטגרם של יפעת רגב מחכים לכם המון מתכונים מטריפים, לחנוכה ובכלל 2 משמנים היטב את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לחצי שעה לפחות (אני התפחתי בתנור מחומם ל-50 מעלות לא בטורבו). 3 משמנים שוב את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים יפים ועגולים של 60 גרם כל אחד. 4 מניחים כל כדור בצק על ריבוע של נייר אפייה ומסדרים בתבנית תנור. 5 משמנים היטב את כדורי הבצק ומניחים להתפחה של בערך 50 דקות (אם מתפיחים בתנור מספיקה התפחה של 30-40 דקות). 6 מחממים שמן לטיגון (הטמפרטורה צריכה להיות 160 מעלות) ומטגנים את הסופגניות. ממלאים בריבה או במה שאוהבים. למתכון המלא היכנסו לאתר פשוט לאפות של יפעת רגב בהצלחה! |