סופגניות שום קטנטנותסופגניות מלוחות או מתוקות? אנחנו אומרים: למה או או אם אפשר גם וגם? בגזרת המלוחות הרשו לנו להמליץ בלב שלם ומתפקע על סופגניות השום הקטנטנות האלה (ואל תדאגו, יש גם גרסה אפויה) |
המצרכים :ל-40 סופגניות קטנטנות:
להברשה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 לשים את מרכיבי הבצק בקערה (בידיים או במיקסר) 3-4 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. 2 מברישים את הבצק במעט שמן (כדי שלא יתייבש) ומכסים במגבת לתפיחה של שעה במקום חמים, עד להכפלת הנפח. 3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח וקורצים כדורים קטנטנים בגודל קצת פחות מכדור פינג פונג. 4 יוצרים כדורים חלקים ויפים, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 15-20 דקות. 5 מחממים סיר עם שמן עמוק (השמן לא אמור להיות רותח אלא בטמפרטורה של 160 מעלות. אם אין לכם מדחום, פשוט לכו על הלהבה הבינונית). 6 מכניסים בזהירות את כדורי הבצק לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. 7 מוציאים את הסופגניות לתבנית מרופדת בנייר סופג, ומכינים את תערובת ההברשה: מערבבים בקערה פטרוזיליה, שמן זית, שום כתוש ומלח. 8 מערבבים את הסופגניות בקערה עם השום והפטרוזיליה, ומגישים עם שמנת חמוצה. סופגניות שום קטנטנות | צילום: יעל קצב, mako אוכל סופגניות שום - הגרסה האפויה | צילום: יעל קצב, mako אוכל** מעדיפים לאפות את הסופגניות? במקרה זה עדיף להכין אותן גדולות יותר, בגודל של ככדור טניס, ולאפות כ-20 דקות בחום של 180 מעלות. כשהסופגניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת שהכנו, מכסים ל-10 דקות ומגישים. עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון! |