המצרכים (35 מנות):לבצק:
למילוי:
לציפוי
אופן ההכנה:1 שמים בקערת מערבל עם וו גיטרה את הקמח, השמרים, משפר האפייה והביצים, ומערבלים. מוסיפים את החלב, המים והסוכר, וממשיכים לערבל. מוסיפים את החמאה והרום ולשים עוד כ־7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל וקליפת הלימון (אם רוצים) ולשים עוד קצת, עד שמתקבל בצק רך ודביק. 2 משמנים קלות את הבצק ומשמנים גם קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. עוטפים את הקערה בניילון ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3 בעזרת כפית יוצרים כדורים קטנים מממרח הלוטוס, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומקפיאים למספר שעות. 4 קורצים מהבצק כ־35 יחידות פותחים כל יחידה ומכניסים לתוכה את כדור הקרם הקפוא מגלגלים אותן על משטח עבודה יבש לכדור חלק. מניחים על תבנית מצופה נייר אפייה עם מרווחים גדולים . ומניחים להתפחה כשהתבנית מכוסה עד להכפלת הנפח. 5 יוצקים לסיר את השמן ומחממים ל־180 מעלות (אם אין מדחום, מכניסים קצה כף עץ או קצה חשוף של גפרור לשמן. אם מיד נוצרות סביבם בועות – השמן חם). 6 מטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קלות. 7 טובלים את הסופגניות בתערובת הסוכר ומגישים. * סטיילינג: עמית דונסקוי. >> לכל המתכונים לחנוכה>> מרק כתום ומחזק לחורף |