מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

לביבות קולרבי

אל הקלאסיקה שהיא לביבות תפוחי אדמה, ריטה גולדשטיין הוסיפה הפעם גם קולרבי וכמובן גם שום, בצל וקצת פטרוזיליה, והתוצאה? לביבות חמות, טעימות וממכרות שתמשיכו להכין גם אחרי שחנוכה יסתיים

|mako green| פורסם08:00
לביבות קולרבי של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

שונאת לטגן אבל מאוהבת בלטקעס. ואם כבר לטגן משהו אז לביבה שמגניבים כשהיא רותחת ישר מהמחבת. לחנוכה הלכתי על לביבות של קולרבי יחד עם תפוחי אדמה, ואפשר גם להוסיף גבינה לבנה 9% של תנובה מגוררת למי שרוצה להגזים במיוחד. עמכם הסליחה, כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

המצרכים :

  • 3 קולרבי בינוני
  • 5 תפוחי אדמה קטנים
  • 3 שיני שום
  • בצל לבן קטן
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • 4 ביצים
  • חצי כוס קמח לבן
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית לטיגון

לא חובה:

  • גאודה/פרמזן מגוררת

להגשה:

  • שמנת חמוצה או מטבל יוגורט עם עירית, שום, גרידת לימון ומיץ לימון ומלח

אופן ההכנה:

1מגררים את כל הירקות במעבד מזון (אפשר כמובן לעשות זאת גם ידנית).

2סוחטים היטב בקבוצות קטנות כך שכל הנוזלים המיותרים יוצאים.

3בקערה מערבבים את הירקות המיובשים, ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור (אפשר בשלב זה להוסיף גבינה לבנה 9% של תנובה מגוררת לתערובת).

4מחממים מחבת עם שמן זית חם בגובה של כמחצית הלביבה.

5מלבבים גודל לביבה שאוהבים, סוחטים בשנית מנוזלים מיותרים ומעבירים לטיגון עד הזהבה. הופכים עד להזהבה מהצד השני ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

6להגשה אפשר להוסיף מטבל יוגורט עם עירית, שום, גרידת לימון ומיץ לימון ומלח. אפשר גם פשוט שמנת חמוצה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il