1 הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק פרט למלח כ-10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.
כל המתכונים לחנוכה
מתכונים ללביבות
מתכונים לסופגניות
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעתיים (לזירוז התפיחה אפשר להכניס את הבצק לתנור שחומם מראש ל-40 מעלות. חשוב מאוד שהבצק יהיה מכוסה, כדי שלא ייווצר קרום).
3 מחלקים את הבצק לכדורים של 90 גרם.
4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את כדורי הבצק בצמידות. אם נשארים כדורי בצק אפשר לאפות אותן בנפרד, ביחד או ביחד בתבנית נוספת.
5 מורחים את הסופגניות בשמן, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.
6 אופים את הסופגניות ב-175 מעלות 25-30 דקות. מצננים.
7 מפזרים אבקת סוכר וממלאים את הסופגניות בריבה. רצוי לאכול חמים. אם לא אוכלים מיד, מחממים מעט לפני ההגשה.
בתיאבון!