1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר. מוסיפים את המלח.
2 מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלב או המים ולשים כ-2 דקות, עד שהחומרים מתאחדים.
>> מתכונים לחנוכה
>> מתכונים ללביבות
>> מתכונים לסופגניות
סופגניות אפויות בצורת מאפינס | צילום:
מירי צדוק, עוגה לשבת
3 ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מתפיחים שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחמם תנור ל-40 מעלות, לכבות, ואז להכניס את הבצק כשהוא מכוסה מגבת).
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ודוקרים אותו בעזרת האצבעות עד שיוצא כל האוויר. מכסים ומעבירים למקרר לשעה (הבצק צריך להיות קר כשעובדים איתו).
5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומסדרים 12 עיגולים בתבנית מאפינס של 12 שקעים. מניחים באמצע כפית ריבה, מכסים בעיגול בצק נוסף ומהדקים היטב בקצוות. מתפיחים שעה נוספת בטמפרטורת החדר.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 אופים כ-30 דקות או עד שהמאפינס משחימים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
למתכון המלא בבלוג עוגה לשבת
** שימו לב, הכמות במתכון מספיקה ליותר מתבנית מאפינס אחת.
חג שמח!