אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

לביבות תרד של סבתא קלרה

את המתכון הזה אנחנו ממליצים לכם לשמור קרוב גם כי הוא קליל וטעים ממש, אבל גם כי פה בפנים מחכה לכם טיפ מנצח לחימום לביבות אפילו אחרי כמה ימים, כך שירגישו כאילו הרגע יצאו מהמחבת. וכן, אפשר גם לאפות

|קרן מקלילה את המטבח| פורסם07:16
לביבות תרד (צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח)
צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
Rating:431reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

סופגניות אוכלים רק בחנוכה, אבל לביבות? לביבות הן לכל השנה. הן יכולות להיות בסיס לארוחת ערב, או לככב בקופסת האוכל של הילדים, הן יכולות להיות מאוד מגוונות ואפילו בריאות. ולי, כמובן, יש דרכים להקליל אותן.

המתכון הבא הוא ללביבות התרד שסבתא קלרה שלי הייתה מכינה רק לי. סבתי הפולנייה, האהובה מכל, הייתה מבשלת ביצירתיות מאכלים מכל העדות, ותמיד מצאה דרכים חדשות להבריא מנות מושחתות ולהפתיע במטבח. כשאני מכינה את הלביבות שלה, המתובלות באהבה וגעגוע, אני מעבירה דרכן לבתי את החיבוק מסבתא שלא זכתה להכיר.

לפני הכל, כמה טיפים חשובים:

לביבות לא חייבים להכין ברגע האחרון

אפשר להכין את הלביבות (האלה ובכלל) מה ימים מראש, ולשמור במקרר (לא במקפיא). ממש לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 על טורבו. מסדרים את הלביבות בשכבה אחת על נייר אפייה, מחכים 5 דקות שתנור יתלהט ומכניסים אותן ל-4-5 דקות בלבד!

מבטיחה שהן יצאו פריכות וטעימות כאילו טוגנו הרגע.

האם אפשר לאפות לביבות?

רוב סוגי הלביבות יכולים לעבור תרגום לגרסה האפויה. אומנם לא כל הלביבות האפויות יהיו מוצלחות כמו המטוגנות, אבל אם זה חשוב לכם – שווה לנסות.

איך אופים לביבות? מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מסדרים עליו לביבות קטנות באופן מרווח, ומרססים בספריי שמן. אופים בחום 180 מעלות בטורבו במרכז התנור 25-45 דקות, תלוי בלביבות ובתנור.

המצרכים :

ל-30 לביבות:

  • שקית תרד בייבי טרי (200 גרם. ככה לא צריך לשטוף, להפריד גבעולים, לבשל, לסנן ולסחוט)
  • 3 כפות גבינה בולגרית 16%
  • 4 כפות גדושות יוגורט 3%
  • 2 ביצים
  • 4 כפות גדושות קמח תופח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1קוצצים את התרד דק-דק במעבד מזון.

2מפוררים את הגבינה הבולגרית במזלג.

3מערבבים את כל המרכיבים.

4מחממים שמן במחבת רחבה. כשהשמן חם מעבירים אליו כפיות מהתערובת. כשצד ראשון משחים, הופכים בזהירות.

מחפשים טיפים ברורים לטיגון לביבות מושלם? רוצים עוד מתכונים מקוריים וקלילים ללביבות הכי טעימות?כל אלה מחכים לכם בחוברת הדיגיטליתלביבות שובבות.

>> לקבוצת הפייסבוק של קרן ארגמןקרן מקלילה את המטבח

לביבות תרד של סבתא קלרהלביבות תרד של סבתא קלרה|צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבחלביבות תרד של סבתא קלרה - הטיגוןהטיגון|צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבחלביבות תרד של סבתא קלרה - המרכיביםהמרכיבים|צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

>> והנה עודמתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

חג שמח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il