מתכונים לחנוכה
1 שמים את השמרים בקערת המיקסר, מוזגים עליהם את החלב החמים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים וממתינים 2-3 דקות.
2 מוסיפים ביצים, שמן, מחית וניל וקמח ולשים 12 דקות. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.
3 מעבירים את הבצק לקערה ומניחים להכפלת הנפח (כשעה, תלוי בטמפרטורת החדר).
4 מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים לחלקים של 60 גרם כל אחד.
אפשר גם כאלה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
או כאלה! | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
5 מכדררים כל חלק בצק לכדור עגול וחלק (ראו בסרטון) ומניחים על ריבוע קטן של נייר אפייה.
6 מכסים במגבת ומתפיחים שוב.
7 מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 165-168 מעלות ולא יותר (ממליצה להשתמש במד חום לטיגון).
8 מטגנים את הסופגניות עד הזהבה, כמה בכל פעם, הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לרשת וממשיכים לנגלה הבאה (אפשר להכניס את הסופגנייה עם נייר האפייה, ואז לדוג אותו החוצה).
9 ממלאים במה שאוהבים (ריבה ואבקת סוכר זה הכי טעים שיש) ומגישים.
לעוד מתכונים מצוינים של חנושה
** בתמונות: ציפוי סופגניות קנוי עם שוקולד מגורר, עוגיות אוראו מפוררות, סוכריות צבעוניות ופטל מיובש.
עוד מתכונים לסופגניות
בתיאבון!