המצרכים :ללביבות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי בחישה 5 דקות. 2 מוסיפים פנימה את המים ואת אבקת המרק, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 10 דקות, עד שהכרשה מתרככת. 3 במקביל, מגררים את כל הכרובית (עם הגבעול העבה) על החלק הגס של הפומפייה לקבלת פירורי כרובית. מוסיפים אותם לכרישה ומבשלים 5-7 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים רכים. מכבים את האש ונותנים להם להתקרר. 4 אל הסיר עם הכרובית והכרשה מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, המלח והפלפל ובוחשים היטב. 5 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומתבלים לפי הטעם. 6 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. לוקחים כף מהתערובת ויוצרים לביבות. 7 מטגנים (בנגלות) בערך 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד. * טיפ: בדרך כלל רוב המתכונים יגידו לכם להיפטר מגבעול הכרובית ולהשתמש רק בתפרחות. כאן משתמשים בכל הכרובית ככה שאתם מקבלים מלוא התמורה לכסף ומבזבזים פחות. * המתכון מספיק ל-4-6 מנות >> בפעם הקודמת הכנו כנפי עוף מטוגנות ומוקפצות>> כמה ריבת תות הולכת על סופגניות בשנה? |