לביבות ירק צבעוניותהגוון הכתום של הלביבה הוא בזכות גזר ובטטה והירוק הוא בזכות זוקיני ועירית. עכשיו, יש לכם כאן 2 אפשרויות: להכין לביבות בגודל רגיל או להכין 3 לביבות ענקיות. מה שלא תבחרו, תנו לזוקיני סחיטה כמו שצריך
צילום: דן לב, חנוכה, הוצאת ר. סירקיס, ידיעות אחרונות וספרי חמד
|
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מנקזים היטב את הזוקיני המגורר ושמים אותו בקערה גדולה. 2 מוסיפים את הגזר והבטטה המגוררים. מוסיפים את העירית, השום המעוך, הביצים הטרופות והשמן. מערבבים קלות ומוסיפים את הקמח, המלח והפלפל. מערבבים היטב. 3 מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון שטוח, בעומק כ-2 ס"מ. 4 כשהשמן חם לוקחים במצקת קטנה או בכף גדולה מתערובת הלביבות ושמים במחבת כמה לביבות במרחק מה זו מזו. 5 משטחים מעט כל אחת מהלביבות ומטגנים עד שהחלק התחתון מזהיב, כ-2-3 דקות. הופכים במרית שטוחה ומזהיבים גם את הצד השני כך שהלביבות מזהיבות-משחימות ונעשות פריכות. 6 מעבירים במרית מחוררת אל צלחה גדולה מרופדת במגבות נייר. חוזרים על פעולת הטיגון עד שכל התערובת הפכה ללביבות. לביבות ירק צבעוניות של רות סירקיס | צילום: דן לב, חנוכה, הוצאת ר. סירקיס, ידיעות אחרונות וספרי חמדהכנת לביבות גדולות 1 עוד דרך מעניינת להכנת הלביבות היא להשתמש במחבת בינונית בקוטר 20 ס"מ, מצופה בציפוי המונע הידבקות: משמנים אותה קלות במגבת נייר טבולה בשמן, מחממים את המחבת ומעבירים אליה שליש מהעיסה. משטחים את העיסה ומחלקים אותה בכף על פני כל המחבת. מטגנים על אש די גבוהה, עד שהחלק התחתון משחים. 2 מעבירים לצלחת גדולה והופכים את הלביבה חזרה למחבת כך שהצד העשוי יהיה כלפי מעלה. מטגנים גם את הצד השני. כאשר הוא מושחם מחליקים את הלביבה אל צלחת הגשה. 3 חוזרים על הפעולה עם שארית העיסה ומטגנים עוד 2 לביבות גדולות. מחלקים כל אחת מהן ל-4 חלקים ומגישים חם, בתוספת של טחינה או שמנת חמוצה. המתכון מתוך ספרה של רות סירקיס, רות סירקיס - חנוכה | לביבות וסופגניות מכל העולם בהוצאת ר. סירקיס, ידיעות אחרונות וספרי חמד. |