סופגניית אוראו
חומרים (ל-30 סופגניות):
קילו קמח
קוביית שמרים טריים (50 גרם)
220 מ"ל חלב
55 מ"ל מים
100 גרם סוכר
5 ביצים
כף תמצית וניל
חצי כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
צנצנת נוטלה
חבילת אוראו
100 גרם שוקולד חלב/מריר
אופן הכנה:
1. מערבבים מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, חלב, מים, סוכר, ביצים ותמצית וניל. מערבבים על מהירות נמוכה לפחות 8דקות.
2. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש. תוך כדי מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מעבירים לקערה, עוטפים עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח לילה במקרר.
4. לאחר לילה במקרר מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומתחילים לחלק את הבצק לכדורים: חלוקה ראשונה לשניים ולאחר מכן מחלקים כל חצי ל-15 כדורים שווים.
5. מסדרים את הכדורים על תבנית ומתפיחים שוב, עד להכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.
6. מחממים שמן לטמפרטורה של 170 מעלות (או מבצעים מבחן קטן: מכניסים לשמן ידית של כף עץ. כשמופיעות בועיות סביבה, אך השמן לא רוחש ומבעבע בפראות - השמן חם דיו).
7. מכניסים את הסופגניות לשמן, וכשצד אחד משחים, הופכים לצד השני.
8. אחרי הטיגון מצננים מעט את הסופגניות ורק אז אפשר למלא אותן: גורסים את כל עוגיות האוראו ומערבבים בקערה עם נוטלה. מעבירים חצי מהמסה לשקית זילוף וממלאים כל סופגנייה מהצד שלה (מודגם בסרטון). את החצי השני של המסה משאירים בקערה וטובלים בה את הסופגנייה.
* כדי שהכדורים לא יתייבשו מומלץ לשמן אותם. אפשר גם בספריי שמן.
* לא מומלץ להתפיח על השיש, כיוון שהוא קר.