חלת דבש הכי יפה שישחגי תשרי הם הזמן היפה ביותר לחלות דבש, ומאחר שאנחנו עדיין בתוך האירוע שנקרא "תקופת החגים" - נראה לנו שראוי שתביאו לסוכה חלה מוציאת עיניים (שימו לב לקישור למדריך הקליעה המלא בהוראות ההכנה)
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 28/09/23 08:55
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
המצרכים :
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים סוכר, ביצים, שמן ודבש ולשים בעזרת וו הלישה. 2 מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך. במידת הצורך מוסיפים עוד מים פושרים - בכל פעם כף אחת - עד לקבלת בצק רך מאוד. לשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק דביק במקצת. משמנים קערה במעט שמן, יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים אותו בקערה על מנת שישומן היטב. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי. 3 קולעים מהבצק חלות לפי ההסבר (ההסבר המפורט נמצא כאן), מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-40 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-175. 4 אופים את החלות למשך 25-30 דקות ועד לקבלת צבע זהוב. 5 בזמן האפייה מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים. עם צאת החלות מהתנור ובעודן חמות מברישים אותה בזיגוג הדבש. מפזרים מיד את הסוכר הגבישי. מצננים על גבי רשת. הערות חשובות: - כמות הבצק מספיקה להכנת 3-4 חלות. לכמות קטנה יותר, אפשר לחלק את הכמות בחצי. - כדי לקבל חלה לא מתוקה, מוותרים על זיגוג הדבש ועל הסוכר הגבישי, ובמקומם מברישים את החלה בביצה טרופה מדוללת בכף מים רגע לפני האפייה. אם רוצים מפזרים שומשום/קצח או פרג על זיגוג הביצה. - כדי להפוך את החלות לטבעוניות, מחליפים את הדבש בכמות זהה של סילאן. מוותרים על הביצים בבצק. - החלות במיטבן ביום ההכנה. ניתן להכין מראש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש. |