עוגיות פרח ריבה
אחת העוגיות הכי אהובות על הישראלים, והכי בצדק בעולם. שילוב של בצק פריך ומלית של ריבה (אצלנו היא חייבת להיות אדומה) הוא אחד המנחמים, הטעימים והכיפים ליד התה, או הקפה או המים או סתם כך. יום העצמאות הוא רק עוד יום לחגוג את העוגיות הגאוניות האלה.
עוגיות ריבה לעצלנים
איזה מין ישראלים היינו אם לא היינו מוצאים טריק לקצר את ההכנה של העוגיות שאנחנו הכי אוהבים, ולחסוך את כל העניין הזה של הסנדוויץ'?
בראוניז
את המתכון הזה קיבלנו לפני כמה שנים טובות מנולה בייקרי, ומאז הוא צבר אינספור מעריצים שמכינים אותו בקביעות. מקינוחי השוקולד שאף אחד לא יכול לסרב להם, אחרי מנגל או אחרי כל ארוחה אחרת.
והנה בראוניז פרווה
עוגת תפוזים אוורירית
מבלי להגזים, אנחנו יכולים להגיד שמדובר באחד המתכונים שאנחנו הכי אוהבים ב-mako אוכל, מאז ומעולם. מדובר בעוגה בחושה, הכי פשוטה שיש, שבאמת שכל אחד יכול להכין, ואם נזהרים ולא אופים אותה יותר מדי היא יוצאת מופת של רוך, נועם וטעם הדרי עדין ונהדר. ועם כל התפוזים האלה, ברור שאין יותר ישראלית ממנה.
עוגת יום העצמאות
אם אתם בעניין של רושם, יש מצב שהעוגה הזאת היא האחת בשבילכם. מדובר בעוגת ספוג פשוטה, אבל בצבעי כחול-לבן - שכבה ככה שכבה ככה. ביניהן קצפת, מסביב קצפת, בקיצור - אין על מה להתלונן.
ויש גם קאפקייקס בכחול-לבן
קינוח טפיוקה
אי אפשר לומר שז'אנר קינוחי הטפיוקה הוא משהו שתפס בארץ מי יודע מה, והמשימה שלנו היא להחזיר אותו לתודעה כאופציה אידיאלית ליום העצמאות. הוא פרווה, הוא קליל יחסית לקינוחים אחרים, הוא כיפי אחרי ארוחה כבדה והוא בעיקר משהו אחר ממה שכולם מכינים כל הזמן. אז מה אתם אומרים, תיתנו לזה ניסיון?
חג שמח ושקט.