1 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים.
2 מערבבים את כל מרכיבי התערובת לכדי תערובת אחידה ומתבלים.
3 מערבבים את האורז עם תערובת הבשר.
4 חותכים לאורך את עלי הסלק לרצועות (את העלים שלא נחתכו יפה מניחים בסיר).
5 מניחים בסיר את הסלק שלא ניתן לגלגול, מפזרים את שיני השום כשהם חתוכים לחצי ומניחים את פרוסות הלימון.
6 מתבלים בכפית פפריקה, חצי כפית כמון, 1 כף מרק עוף, 1 כף אריסה, 2 כפות שמן.
7 ממלאים מים עד אמצע הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
8 מתחילים במלאכת הגלגול: מניחים מהתערובת על קצהו של עלה הסלק ועוטפים לצורת משולש. את הקצה הנותר מקבעים בקפל קיים.
9 מסדרים את עלי הגפן הממולאים בתוך הסיר אחד ליד השני ומבשלים בין חצי שעה ל-45 דקות.
>> עוד מתכונים של "גרומה בפיתה"