1 מפזרים מלח גס על פרוסות החצילים ומניחים בצד.
2 שמים את העגבניות בסיר, מוסיפים כפית סוכר ומערבבים קלות.
3 כשעגבניות מתחילות להתרכך מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב.
4 מוסיפים בהדרגה את רסק העגבניות עם חצי כוס מים. מוסיפים את הפסטו, תבלינים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות.
5 בינתיים, שוטפים את המלח מהחצילים ומטגנים אותם קלות עם מעט שמן זית. סופגים בנייר סופג.
6 משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את עלי הלזניה.
7 מעל שופכים מעט מהרוטב ומפזרים את הגבינה ואת החצילים. חוזרים על הפעולה. על השכבה העליונה מוזגים מהרוטב.
8 מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.
9 לאחר 45 דקות מוציאים את כיסוי הנייר, מפזרים מוצרלה מגורדת מעל ומחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות.