הכנת הרוטב:
1 במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
2 מוסיפים את הפלפל החריף, העגבניות ונוזליהן.
3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
4 מוסיפים כוס וחצי מים חמים.
5 טועמים ומתבלים.
הכנת החציל והכבד:
1 מקיזים דם בתנור על הרשת (להכשיר את הכבד), מטגנים במחבת עד לסגירה, ממליחים וקוצצים גס.
2 את החצילים חותכים לאורך לרצועות.
3 מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים עד להשחמה. לאחר מכן יש לצנן את החצילים.
4 מניחים מעט מתערובת הכבד על קצה החציל ומגלגלים.
5 מסדרים את החצילים בתבנית ויוצקים עליהם את רוטב העגבניות.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות לכ 20 דקות.
הכנת הסלט:
1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה.