1 שורפים את החציל על להבה גלוייה עד שהוא מוכן והקליפה שרופה.
2 מקלפים בעדינות את הקליפה (בבשר החציל משתמשים למה שרוצים) ומניחים בתבנית אפייה (שכבה אחת).
3 מכניסים לייבוש בתנור בחום של 150 מעלות ל כ-30-40 דקות. מניחים להתקרר.
4 כשמתקרר, טוחנים לאבקה ומסננים דרך מסננת דקה. מכל התהליך הנ״ל מתקבלת אבקת קליפת חציל שחורה.
5 טוחנים בעזרת מוט טחינה מי קרח עם אבקה שחורה, שום, מלח ים, מיץ לימון וקורט סוכר מספר שניות, עד שמתקבל נוזל שחור מתובל שלתוכו מוסיפים טחינה עד מידת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
אופן הכנת עגבניות תמר:
1מניחים את העגבניות המקולפות בתבנית אפייה גבוהה בצורה מסודרת בשכבה אחת.
2 מתבלים במלח ים, הרבה תימין וזעתר, מעט סוכר חום ומעט פלפל שחור, מכסים בשמן זית עד ל- 3/4 גובה של העגבניות.
3מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכשעה וחצי בחום של 150 מעלות.
4 מוצאים מהתנור ומניחים את העגבניות (בלי השמן - רק מה שנתפס עליהן) במחבת טפלון קרה ומניחים על להבה גבוהה עד להשחמה של העגבניות משני צדדים. (יש לשטוף את המחבת בין השחמה להשחמה - הסוכר יישרף יתר על המידה ויהפוך מר) ומניחים בכלי עם מעט מהשמן שנשאר בתבנית.
אופן הכנת השווארמה:
1מחממים מחבת כבדה לחום גבוה.
2 מורחים את הנתחים בשמן, ממליחים ומפלפלים. להניח אחד מהנתחים במחבת על הצד של השומן ולהשחים קלות מכל הצדדים ולהוציא לתבנית אפייה. יש לחזור על הפעולה עם כל אחד מהנתחים.
3 מחממים תנור ל-220 מעלות. כשהתנור חם מכניסים את נתחי הבשר ל-10 דקות. לאחר 10 דקות, מוציאים אותם מהתנור, נותנים להם להתקרר מעט בתבנית ואז מעבירים אותם למקרר למספר שעות (אפשר גם למשך לילה).
4לאחר שהבשר קר, פורסים את הנתחים לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים של הבשר.
הרכבת המנה: מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים מעט בצל ומטגנים קלות. מוסיפים את השווארמה ומקפיצים מספר שניות. מכבים את האש.
אופן ההגשה:
בצלחת הגשה, מסדרים עיגול של טחינה שחורה, מעליו מניחים את העגבניות ומעל את השווארמה. מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה, פלפל חריף קצוץ וצנוברים קלויים.