1 עוטפים את הדג בשמן זית, מפזרים מעט מלח ומניחים עלי מרווה.
2 במחבת בינונית מחממים כמחצית מכמות שמן זית ומניחים את נתחי הדג על הצד של העור.
3 מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ-7 דקות, עד לדרגת עשייה מדיום.
4 בינתיים, במחבת גדולה מחממים את שארית שמן הזית ומקפיצים את השום, תרד וגרידת לימון כדקה.
5 מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים, מתבלים במלח ופלפל.
6 מוסיפים את הפסטה המוכנה (עם כמה כפות של המים בהן התבשלה).
7 מוציאים את הדגים, מורידים את העור (הוא יורד מאוד בקלות) ומפוררים בעדינות לחתיכות גדולות ושוות.
8 מוסיפים את הסלמון והבזיליקום. מתבלים בפלפל שחור, מתקנים מליחות אם צריך, מורידים מהאש ומגישים.