שוק טלה ממולאתבשיל עשיר ומגוון בטעמים. מתכון מושלם לארוחת חג |
המצרכים (12 מנות):לטלה
לירקות השורש
אופן ההכנה:אופן הכנת הטלה: 1 משרים את שוק הטלה בשום, בצל, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל, ללילה שלם. 2 מטגנים במחבת חמה בצל, שיני שום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל. 3 מוסיפים בשר ומטגנים עד השחמתו. 4 מוסיפים צנוברים, מערבבים ומעבירים לקערה לצינון. 5 מניחים את שוק הטלה על תבנית, מניחים את הבשר הטחון במרכז וקושרים בחוט. 6 צולים את השוק הממולא בתבנית חמה עם שמן זית. 7 מוסיפים שני ראשי שום טרי וצרור עלי זעתר טרי. 8 אחרי כמה דקות הופכים את השוק וחוזרים על הפעולה עד שהשוק צלוי מכל צדדיו. 9 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כדי שהשוק ישחים ואז מנמיכים את החום ל-150 מעלות עד 40 דקות. אופן הכנת הירקות: 1 צולים בצלצלי שאלוט, עלי מרווה ועלי דפנה במחבת עם שמן זית שחוממה מראש. 2 מוסיפים ארטישוקים, לפתות, שורשי פטרוזיליה, גרגרי כוסברה, זעתר, שום, שורש סלרי, תימין ומתבלים במלח ופלפל. 3 מוסיפים יין לבן וממשיכים לערבב. 4 מוסיפים ציר עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך הירקות. 5 לאחר התרככות הירקות, מוצאים את השוק מהתנור, מעבירים אותה לצלחת, מניחים את חצי מכמות הירקות בתבנית של השוק ומניחים את השוק מעל הירקות. 6 מוסיפים לכמות הירקות שעדיין במחבת אספרגוס לבישול מאוד קצר ומעבירים את שאר הירקות לתבנית של שוק הטלה. 7 מזלפים מעט שמן זית ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה. |