אופן הכנת התחתית
1 בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
2. כשהשמן רותח מציפים את עלה הסיגר, ומשקיעים אותו ממרכז העלה בעזרת מצקת. יש להמתין חצי דקה בכדי שהצורה שלו תתקבל. אחרי 1/2 דקה יש להוציא את המצקת ולהמשיך בטיגון של עוד 1/2 דקה עד קבלת צבע זהוב. דרך נוספת וטובה יותר: לוקחים קופסת שימורים ברוחב בינוני, פותחים אותה ומשאירים את החלק העליון מחובר. מרוקנים את הקופסה מהתכולה ומורידים את הנייר מסביב. שמים שמן בסיר בגובה חצי מהקופסה. כשהשמן חם מציפים את עלה הסיגר, דוחפים את קופסת השימורים פנימה, סופרים עד 13 ומוציאים. כך נוצרת צורת תחתית.
אופן הכנה מילוי כבד וטחולים
1 שורפים בתנור גריל את הכבד (להכשיר) עם מלח גס. יש לנקות את הטחולים היטב.
3. מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן עד לשקיפות.
4. מוסיפים את הטחולים ומגביהים את האש גבוהה.
5. אחרי מספר דקות מוסיפים את הכבדים וממשיכים לערבב עד לסגירה חלקית של הכבדים.
6. מוסיפים את התבלינים והכוסברה, חצי כוס מים ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.
7. לוקחים את תחתית עלי הסיגר ומניחים במרכז הצלחת, ממלאים במילוי שהכנו.
הכנת הטחינה
1. מערבבים טחינה גולמית עם מים קרים. ניתן לתבל לפי הטעם (מלח, מיץ לימון).
2. יש למזוג את הטחינה על המילוי ועל צלחת ההגשה.
>> המתכונים שלכם להמשך השבוע