1 פורסים את הלחמניות לפרוסות בעובי סנטימטר עד סנטימטר וחצי
2 מכינים בקערה 3 כוסות חלב עם חצי כפית תמצית וניל וכף וחצי סוכר ומערבבים טוב.
3 מגרדים את התפוחים בפומפייה ומערבבים עם הקינמון ו-2-3 כפות סוכר (מומלץ לטעום כדי שלא יהיה מתוק מדי).
4 מורחים תבנית פיירקס בחמאה ומפזרים פירורי לחם.
5 טובלים פרוסה אחר פרוסה בתערובת החלב ומניחים בתחתית התבנית צמוד אחד לשני.
6 מטפטפים מהחמאה המומסת על הפרוסות הטבולות המונחות בתבנית.
7 מניחים את תערובת התפוחים על פרוסות הלחם.
8 טובלים את שאר פרוסות הלחם בחלב ומניחים אחת ליד השנייה על התפוחים. מטפטפים מעל את החמאה המומסת ומפזרים פירורי לחם.
9 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-40-45 דקות.
לסיום:
1 מקציפים את החלבון עם 2 כפות סוכר עד לקבלת תערובת קשיחה.
2 יוצרים נטפים על העוגה בעזרת מזלף ומחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות עד שהקרם מתקשה או להשתמש בברנר.