1 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה עם מעט חמאה ומקמחים.
2 מקציפים את הביצים עם שליש מכמות הסוכר למשך כ-10 דקות עד שהתערובת גדלה בנפחה פי 4.
3 מחממים את יתרת הסוכר בסיר עם המים, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ.
4 מוסיפים את השוקולד והחמאה לסירופ, ומערבבים עד שהם נמסים. מסירים מהאש ומצננים מעט.
5 מוסיפים את הסירופ לביצים תוך כדי הקצפה עדינה עד לקבלת תערובת אחידה – זה לוקח כחצי דקה.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת ומוסיפים לתבנית התחתונה מים חמים עד לגובה הבלילה.
7 אופים למשך כ-30 דקות או עד שהבלילה מתייצבת. מצננים היטב לפני שמוציאים מהתבנית.
8 להכנת רוטב הוניל טורפים יחד חלמונים עם סוכר לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה. מחממים בסיר חלב עם מקל וניל עד לסף רתיחה.
9 מסירים מהאש ומוסיפים שליש מכמות החלב לחלמונים תוך כדי בחישה רצופה. מעבירים את תערובת החלמונים חזרה לסיר, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהקרם מסמיך מעט. מוציאים את מקל הווניל. שומרים במקרר עד לשימוש.
אופן ההגשה:
מחלצים את העוגה מהתבנית ע"י העברת סכין טבולה במים חמים לאורך דפנות התבנית. מגישים פרוסת עוגה עם הרוטב.