המבורגר של אלקנה | צילום:
שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
המבורגר
חומרים: קילו בשר טחון (רצוי מתערובת של צוואר וחזה בקר עם 30% שומן לכל היותר) 3 לחמניות המבורגר שמן לבישול - לא שמן זית 1 בצל עגבנייה חופן עלי חסה 3 מלפפונים חמוצים רצוי במלח מלח פלפל שחור גרוס 3 ביצים קטשופ מיונז חרדל
אופן ההכנה: 1. קולים את הלחמניות 3-4 דקות בחום גבוה כשפנים הלחמנייה מופנה כלפי מקור החום ומניחים בצד. 2. יוצרים קציצות מהבשר הטחון, ומניחים בצד. 3. חותכים את הירקות. 4. מוסיפים למחבת גריל חמה 1-2 כפית שמן ומחכים מעט עד שהוא חם מאד. 5. מחליקים קציצה ומייד אחריה את השנייה. מקפידים על רווח נאה ביניהן. צולים 2 דקות, הופכים, צולים עוד 2 דקות כדי לאטום את הבשר ואז מנמיכים את הלהבה. 6. בינתיים, מכינים ביצת עין. 7. מניחים את שני חצאי הלחמנייה בצלחת, ואת הקציצה בצד. מסדרים את כל התוספות בצד, או במגש נפרד.
אופן ההכנה: מילוי מטבוחה 1. חותכים עגבניות, קוצצים את הפלפל החריף ומתבלים. 2. מבשלים כ-30 דקות. 3. מערבבים בקערה את המטבוחה עם הטונה, הזיתים והאריסה. 4. ממלאים את המלאווח ומגלגלים. 5. מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור כחצי שעה על חום בינוני. מילוי גבינה וחצילים 1. מכינים את הביצים הקשות בצלחת. 2. חותכים את החצילים ומפזרים מלח גס. 3. מטגנים את החצילים במחבת. 4. מגרדים את הגבינות והביצה לתוך קערה. 5. ממלאים את המלאווח ומגלגלים. 6. מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור כחצי שעה על חום בינוני. מילוי גבינה וצימוקים 1. מערבבים בקערה גבינה לבנה, כפית סוכר וניל, וחופן צימוקים. 2. מקמחים ומרדדים מעט את המלאווח. 3. ממלאים ומגלילים. 4. מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור כחצי שעה על חום בינוני.
אורז בוכרי וצלי עוף בסגנון תימני
אורז בוכרי וצלי עוף בסגנון תימני
חומרים: 3 כרעיים חבילת אורז יסמין 8 בצל 6 גזר 7 שיני שום מלח בהרט חאוויג' פלפל שחור
אופן ההכנה: 1. קוצצים את כל הבצלים דק. 2. מטגנים את הבצלים בסיר, מוסיפים את השום הפרוס וממשיכים לטגן. 3. מניחים את העוף בסיר, מוסיפים כמות נדיבה מאוד של חאוויג', בהרט ופלפל שחור לפי הטעם. 4. מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה לפחות שעה. 5. מגרדים את הגזרים בפומפייה. 6. מטגנים את הגזר עם שן שום פרוסה, מתבלים ומוסיפים את האורז והמים.
פיצה מקמח מלא | צילום:
שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
פיצה מקמח מלא
חומרים לבצק: 1/2 קילו קמח מלא 1 שקית שמרים יבשים (11 גרם) 6 כפות שמן זית 200 עד 300 מ"ל מים פושרים 2 וחצי כפיות מלח
חומרים לרוטב פיצה: 500 גרם עגבניות שרי ראש שום מקולף מלח ופלפל אורגנו
חומרים לתוספת: 500 גרם גבינה צהובה לייט 5 פלפלים בצבעי צהוב אדום ירוק עלי בזיליקום מלח פלפל
אופן הכנת הבצק: 1. מערבבים את כל החומרים לבצק רך וגמיש ולשים 10 דקות. 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנת רוטב הפיצה: 1. מטגנים עגבניות שרי ושיני שום במחבת. 2. מטפטפים מעט שמן זית מעל. 3. ממליחים ומפלפלים. 4. מבשלים על אש קטנה 30 דקות. 5. מעבירים את העגבניות והשום דרך מסננת דקה לקבלת רוטב עדין ללא גושים. 6. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים אורגנו.
אופן הכנת הפלפלים: 1. צולים את הפלפלים בתנור עד להשחמה יפה. 2. מוציאים מהתנור ומכניסים לשקית ניילון ואקום להקלה על הקילוף. 3. מקררים כחצי שעה. 3. לאחר קירור מקלפים ופורסים לרצועות.
אופן הכנת הפיצה: 1. מרדדים את הבצק לעובי ½ ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 2. מורחים מהרוטב בנדיבות. 3. מפזרים גבינה צהובה, רצועות פלפלים ומפזרים מעט עלי בזיליקום. 4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 עד 220 מעלות ל-20 דקות.
כדורי עוף בציפוי שומשום שחור-לבן | צילום:
נלי שפר, יחסי ציבור
כדורי עוף בציפוי שומשום שחור-לבן
חומרים: 750 גרם חזה עוף מנוקה משומן וגידים טחון 3 בצלי שאלוט קצוצים דק 3 בצלים ירוקים קצוצים דק 2 שיני שום קצוצות דק 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק ½ כוס עלי כוסברה קצוצים 1 ביצה 1 חלמון ביצה 2 כפות רוטב סויה 3 כפות קורנפלור מלח, פלפל שחור טחון טרי מעט אבקת צ'ילי חריף לציפוי: ½ כוס גרגיר שומשום לבן ½ כוס גרגירי שומשום שחור לרוטב: חצי כוס רוטב סויה רבע כוס מירין רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי חצי כפית שמן שומשום מעט שבבי צ'ילי יבשים כף ג'ינג'ר קצוץ 1 בצל ירוק קצוץ מלח, פלפל
אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל מרכיבי כדורי העוף לתערובת אחידה ומקררים כשעה. 2. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג. 3. מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה. 4. טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שהם יהיו מצופים לגמרי. מטגנים אותם בשמן עמוק וחם כשלוש-ארבע דקות. מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון עד שהשומשום שחום מעט. 5. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. 6. משפדים כל שלושה כדורים על שיפוד במבו ומגישים עם הרוטב לטבילה.
מוקפץ אסייתי עם עוף | צילום:
שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
מוקפץ אסייתי עם עוף
חומרים: גמבה אדומה או צהובה 2 גזר כרוב בצל סגול בצל ירוק שום ג'ינג'ר 4 תאנים 4 תמרים לחם מלח פלפל שמן זית אגוזי קשיו קלויים רוטב סויה רוטב צילי מתוק חצי קילו חזה עוף חבילה נודלס
אופן ההכנה: 1. משרים את הנודלס במים חמים 2. חותכים את הירקות למקלונים 3. פורסים את השום לפרוסות 4. פורסים את התאנים והתמרים לפרוסות 5. חותכים את העוף לקוביות 6. מחממים מחבת ווק גדולה, שמים שמן ומקפיצים את העוף עם השום והג'ינג'ר. 7. לאחר השחמה קלה נוציא ונעביר לקערה בשביל שהנוזלים הטעימים שלנו לא יברחו. 8. מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את הירקות: בצל וגזר, גמבה, כרוב וקישוא. 9. מוסיפים רוטב סויה ושמן שומשום. 10. מוסיפים את העוף ,הבצל הירוק, הנודלס ורוטב הצ'ילי. להגשה: קוצצים אגוזי קשיו קלויים
חומרים לבלינצ'ס: חצי ליטר חלב 2 ביצים חצי כוס קמח רגיל 2 כפות סוכר קורט מלח חמאה אבקת סוכר
חומרים לרוטב השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר חצי מיכל שמנת מתוקה מרכיבים לרוטב הריבה 200 גרם תותים 5 כפות סוכר חצי לימון
חומרים למילוי הערמונים: 200 גרם ערמונים משומרים כוס חלב 3 כפות סוכר כמה טיפות תמצית וניל
חומרים למילוי הגבינה: 250 גרם ריקוטה 2 כפות סוכר כפית גרידת לימון/תפוז צימוקים
אופן ההכנה: 1. מערבבים את המרכיבים לבלילה חלקה. 2. מטגנים במחבת משומנת במעט חמאה.
הכנת רוטב השוקולד: 1. ממיסים את השוקולד עם השמנת בקלחת ומחכים שיתמזגו.
הכנת רוטב הריבה: 1. סוחטים את הלימון. 2. מערבבים את התותים עם הסוכר ונותנים להם לנוח ולהגיר נוזלים. 3. מוסיפים את הלימון ומביאים לרתיחה. 4. מבשלים כמה דקות.
הכנת מילוי הערמונים: 1. מבשלים את הערמונים על אש קטנה כחצי שעה עד לריכוך. 2. מצננים. 3. טוחנים במערבל מזון ומקררים. 4. מקציפים במקצף ידני חצי מיכל שמנת. 5. מערבבים יחד כשהערמונים קרים.