פשטידת בשר ותפוחי אדמה | צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים פשטידת בשר ותפוחי אדמה
מרכיבים:
5-6 תפוחי אדמה גדולים
300 גרם בשר טחון
1 בצל
1 כף שום כתוש
שמן
חצי לימון
כוסברה
פטרוזיליה
ביצה
תבלינים - כמון, פפריקה אדומה, פלפל לבן ומלח
אופן ההכנה:
1. מקלפים תפוחי אדמה ומרככים במים רותחים.
2. חותכים את הבצל ומטגנים אותו עם מעט שמן עד להזהבה. לקראת סוף הטיגון מוסיפים כף שום לבצל המטוגן.
3. קוצצים במעבד מזון פטרוזיליה וכוסברה.
4. שמים בקערה עם הבשר ויוצרים כדורים (בגודל כדורי טניס).
5. שמים בסיר עם מים רותחים לבישול ראשון.
6. מרסקים את הכדורים ומוסיפים את התבלינים: כפית כמון, כפית פפריקה אדומה, חצי כפית פלפל לבן ,מלח לפי הצורך ובצל.
7. סוחטים חצי לימון.
8. מועכים את תפוחי האדמה שכבר התבשלו למצב של פירה, מוסיפים פלפל לבן ומלח, סוחטים טיפה לימון.
9. משמנים את תבנית הפיירקס.
10. שמים חצי מכמות תפוחי אדמה המעוך בתחתית התבנית.
11. מעל שופכים את תערובת הבשר ומעליה שכבה אחרונה של התפוחי אדמה.
12. טורפים ביצה ומורחים על הפשטידה.
13. מכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פשטידת בשר ותפוחי אדמה
קרפצ'יו מוסר ים | צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים קרפצ'יו מוסר ים בשתי גרסאות
מרכיבים:
דג מוסר (400 גרם) מפולט
גרסה איטלקית:
8 עגבניות שרי
8 כדורים של בייבי מוצרלה
חופן עלי בזיליקום קטנים
2 צנוניות
חופן עירית
שמן זית
מיץ מלימון טרי
חומץ בלסמי מצומצם
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
גרסה אסייתית:
1 גזר
1 קולורבי
2 כפות סויה
כף מירין
כפית ג'ינג'ר קצוץ
כפית שמן סומסום
וואסאבי (אפשר אבקה)
אופן ההכנה:
1. מסדרים את פרוסות הדגים בין שני דפי אפייה או ניילון נצמד ומשטחים עם הצד החלק של פטיש שניצלים לעובי הרצוי.
2. מסדרים על צלחת שטוחה.
3. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט מיץ לימון.
גרסה איטלקית:
1. חותכים את העגבניות לרבעים.
2. פורסים צנונית לפסים דקים וארוכים.
3. קוצצים עירית.
4. מניחים מעל הדג בצורה חופשית רבעי עגבניות, קרעי מוצרלה, חופן בזיליקום, פרוסות צנונית ועירית קצוצה, עוד טיפה מלח ושמן זית.
5. מעל הכול מטפטפים קצת חומץ בלסמי.
גרסה אסייתית:
1. חותכים את הירקות לרצועות בעזרת מנדולינה ומפזרים מעל צלחת הדג השנייה.
2. מערבבים סויה, מירין וואסאבי, ג'ינג'ר ושמן שומשום ומטפטפים מעל.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קרפצ'יו מוסר ים בשתי גרסאות
הכינו אגסים למנת הצ'אטני ובורגר עוף המבורגר עוף על מצע צ'אטני אגסים
מרכיבים:
3 אגסים אדומים בשלים חתוכים לקוביות
בצל סגול קצוץ
4 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות גס
3/4 כוס חומץ יין
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס צימוקים לבנים
3/4 כוס סוכר
2 סנטימטר של שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
כף קליפת תפוז מגורדת
פלפל אדום חריף נקי מחרצנים
מקל קינמון
מלח
פלפל
1/2 קילו עוף טחון
בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצים
שורש ג'ינג'ר קצוץ
כוס וחצי גרגרי תירס
2 בצלים ירוקים קצוצים
כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס פרורי לחם
2 ביצים
מעט שמן זית לשימון ומריחה
מלח
מלח גס
פלפל
עלי בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
הכנת הצ'אטני אגסים
1. שופכים לסיר קטן את החומץ, את מיץ התפוזים, צימוקים, סוכר, ג'ינג'ר, קליפת תפוז, פלפל אדום חריף, מקל קינמון, מעט מלח, מעט פלפל. מערבבים.
2. מוסיפים את הבצל, העגבניות ומחכים לרתיחה. לאחר מכן מבשלים כשעה עד לסמיכות כשל ריבה.
הכנת ההמבורגר
1. לערבב את העוף, בצל סגול, שום, ג'ינג'ר, תירס, בצל ירוק, פטרוזיליה, פרורי לחם, ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם. עד לתערובת אחידה.
2. לקחת טבעת המבורגרים ולמלא אותה בתערובת העוף.
3. לחמם מראש מחבת פסים, ולמרוח אותה במעט שמן
4. להניח את הטבעת עם התערובת על המחבת ובזהירות לשלוף את הטבעת.
5. לחכות להשחמה ולהפוך. למרוח את ההמבורגרים במעט שמן זית.
6. להעביר את ההמבורגרים לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל-5 דקות.
7. הרכבת המנה: להניח ערימת צ'אטני במרכז הצלחת, עליה להניח המבורגר, לפזר מעט מלח גס ולקשט בעלי בצל ירוק
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: המבורגר עוף על מצע צ'אטני אגסים
שקשוקה מרגז | צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים שקשוקה מרגז
מרכיבים:
1 גמבה
1 בצל
ראש שום
1 פלפל חריף
עירית
10 עגבניות בשלות
2 כפות רסק עגבניות
חבילה נקניקיות מרגז
6 ביצים
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
כמון
אופן ההכנה:
1. קוצצים את כל המרכיבים לקוביות.
2. מטגנים את הבצל והגמבה ומוסיפים פלפל חריף ושום עד להזהבה.
3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 10 דקות.
4. מוסיפים שתי כפות רסק עגבניות וכוס מים חמים. מערבבים ומתבלים.
5. מסדרים את נקניקיות המרגז בתבשיל ומבשלים כעשר דקות.
6. שוברים את הביצים לתוך הסיר ומתבלים בעירית ומלח גרוס
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שקשוקה מרגז
חמין מקרוביוטי | תמונת AVI: גיל חובב מגיש:המנה של המדינה תבשיל חמין מקרוביוטי
מרכיבים:
4 חתיכות כרעיים ללא עור
1 וחצי כוסות אורז מלא
1/2 כוס אורז בר מושרה חצי שעה לפני הבישול
1/2 כוס אזוקי (זן של שעועית יפנית) מושרית מלילה לפני ומסוננת
בצל בינוני קלוף וחתוך לרצועות
1 גזר חתוך לטבעות
1 קישוא חתוך לטבעות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות
2 תפו"א קטנים חתוכים לרבעים
1 כרישה חתוכה לטבעות
1 עגבנייה בינונית (או 5-6 עגבניות שרי תמר)
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
4-5 שיני שום
מלח אטלנטי
מעט פלפל שחור גרוס
4 גרגירי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
קורט כורכום
קורט כמון
אבקת אצות – ארמה, קומבו
2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
אופן ההכנה:
1. מזהיבים את רצועות הבצל בסיר עם שמן השומשום.
2. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים אותם טיגון קל משני צידיהם, מתבלים במלח ופלפל גרוס.
3. מסדרים מעל העוף את הירקות החתוכים.
4. מערבבים יחד את הדגנים והקטניות ומסדרים מעל הירקות שבסיר.
5. מוסיפים לסיר את התבלינים יחד עם שתיים וחצי כוסות מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה מאד ומבשלים מכוסה כשעה ורבע. מגישים חם
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: תבשיל חמין מקרוביוטי
שוקיי עוף בשומר | צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים שוקיי עוף בשומר
מרכיבים:
8 שוקיים של עוף
3 שומר גדולים
4 שיני שום
200 מ"ל חלב קוקוס
2 כוסות אורז
שמן סומסום
מלח
פלפל
כורכום
כוכב אניס
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת האורז לפי הוראות היצרן.
2. פורסים את השומר והשום לפרוסות, מטגנים לשתי דקות בשמן שומשום. (רצוי במחבת שאפשר להכניס לתנור)
3. מוסיפים את חלב הקוקוס, מטבלים במלח פלפל וכורכום.
4. מורידים את העור מהעוף.
5. ממליחים ומפלפלים את השוקיים. (אם אין מחבת שיכולה להיכנס לתנור מעבירים לפיירקס)
6. מוסיפים כוכב אניס, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-45 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שוקיי עוף בשומר
עוגת טורט עם קצפת ותותים | צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים עוגת טורט עם קצפת ותותים
מרכיבים לטורט:
7 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
מצרכים למילוי:
2 שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
4 כפות ריבת תות
תותים
מצרכים לסירופ
1/2 כוס קוניאק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן הכנת הטורט:
1. מקציפים את החלבון במיקסר עם הסוכר עד קבלת קצף יציב.
2. בקערה מערבבים את החלמון עם השמן.
3. כאשר הקצף יציב מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום מוסיפים את החלמון עם השמן.
4. מוסיפים באיטיות את הקמח.
5. משמנים תבנית בקוטר 28 ס"מ.
6. מחממים תנור ל 180 מעלות ויוצקים את הבלילה לתבנית.
7. מכניסים לתנור לאפייה בן 30-45 דקות .
סירופ
1. מביאים לרתיחה, בסיר קטן, את הקוניאק, המים והסוכר.
2. לאחר הצמצום, מכבים ומניחים להתקרר.
אופן הכנת קצפת:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר במיקסר.
בניית העוגה
1. חותכים את התותים לפרוסות דקות ויפות (את הפרוסות היפות משאירים לקישוט החיצוני, את הפרוסות הפחות יפות שומרים למילוי).
2. ממיסים במיקרוגל את ריבת התותים.
3. חוצים את הטורט לשני חצאים.
4. הופכים ומטפטפים על כל חצי מהסירופ שהכנו ומורחים מריבת התות.
5. על החצי שנמצא על המגש (הבסיס) מסדרים את התותים ה"פחות יפים".
6. מעל מורחים חלק מהקצפת.
7. מניחים את חצי הטורט השני מעל וחוזרים על שלבים 4-6.
8. משתמשים בשאר הקצפת לציפוי כל העוגה (בעזרת לקקן) ומתחילים לסדר מלמעלה את התותים היפים בצורת ספיראלה. ממשיכים לסדר תותים גם בדפנות העוגה.
9. מניחים תות שלם, עם הגבעול, במרכז העוגה.
10. ממיסים במיקרוגל ריבה ומברישים את התותים המונחים על העוגה .
11. מכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת טורט עם קצפת ותותים
>> עוד בערוץ האוכל
>> כל המתכונים של הפיינאליסטים: לבשל כמו מאסטר שף