פאלטרו. כריס מרטין נהנה מכל רגע ספינג' מרוקאי - אליהב שאשון
מרכיבים (12 מנות):
לבצק
חצי ק"ג קמח מנופה
2 ביצים
רבע כוס שמן
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
כפית מלח
1 וחצי כוסות מים פושרים
רבע כפית גרדת ליים
למילוי
150 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינת ריקוטה
5 כפות סוכר
1 סוכר וניל
חצי כפית גרידת ליים
מעט דובדבנים בסירופ
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
1. בקערת לישה עם וו גיטרה, לשים יחד את כול מרכיבי הבצק: קמח, ביצים, שמן, שמרים, סוכר, מלח, מים פושרים וגרידת ליים. לאחר לישה ממושכת מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים כשעה.
אופן הכנת המילוי:
1. מערבבים יחד בקערה את כול מרכיבי המילוי: גבינת השמנת, הריקוטה, הסוכר, סוכר הווניל והליים.
2. לאחר הערבוב מקפלים פנימה את הדובדבנים בסירופ.
3. יוצרים כדורי בצק ממולאים בגבינה ומטגנים בשמן עמוק.
אופן ההגשה:
מגישים עם אבקת סוכר מעל כל סופגנייה.
מחיר: 32 ש"ח
לגרסת ההדפסה של המתכון: ספינג מרוקאי
צילום: עדי עובדיה תבשיל אורזו עם לוקוס וזעפרן - גילי הלפטק
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורזו איטלקי
500 גרם פילה לוקוס ללא העור, חתוך לקוביות
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים, חתוכים לאורך ופרוסים דק
2 פלפל גמבה, חתוך לרצועות דקות
5-7 חוטי זעפרן, מושרים ב-1/4 כוס מים חמים
2 כוסות ציר ירקות
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
100 גרם גבינת חלומי מגורדת דק
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר שטוח את השמן. מטגנים את הבצל והגמבה עד שהם מזהיבים. מוסיפים את קוביות הדג ומטגנים מספר שניות מכל צד עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
2. מוסיפים את האורזו. מערבבים בעדינות עם הדג והירקות. מוסיפים את המים עם הזעפרן ואת הציר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהפתיתים מבושלים היטב וכל הנוזלים נספגו, כ-20-30 דקות.
3. אם משתמשים בסיר שניכנס לתנור, מפזרים את הגבינה המגורדת מעל התבשיל וצולים מתחת לגריל מספר דקות עד שהגבינה ניתכת ומשחימה. אם לא מעבירים את התבשיל לתבנית חסינת חום וממשיכים באותו אופן.
מחיר: 62 ש"ח
לגרסת ההדפסה של המתכון: תבשיל אורזו עם לוקוס וזעפרן
פאלטרו. כריס מרטין נהנה מכל רגע לביבות בטטה - עמנואל רוזנצוייג
מרכיבים (6 מנות):
חצי קילו בטטה, לא קלופה
כוס חלב
4-5 כפות קמח לבן
3 ביצים גדולות
4 חלבונים
3 כפות שמנת מתוקה 38%
20 גרם חמאה
5 כפות שמן בוטנים או שמן קנולה (לא להשתמש בשמן זית שישנה את טעם הלביבות)
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטה במים ומלח עד שמתרככת (בערך 30 דקות).
2. קולפים את הבטטה ואם היא לחה, מייבשים בתנור במשך 10 דקות בחום של 150 מעלות (אם הבטטה לא תהיה יבשה מספיק, יהיה צורך ביותר קמח).
3. מועכים את הבטטה המבושלת לפירה עדין.
4. מוספים את החלב הקר, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר.
5. מערבבים לתוך התערובת 4 כפות קמח.
6. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז את החלבונים. מערבבים כל הזמן.
7. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שהתערובת דומה לקרם לקינוחים.
8. מתבלים במלח.
9. ממיסים במחבת את החמאה ומעט שמן.
10. מבצעים בדיקה ועם כף יוצרים לביבה אחת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה. אם הלביבה מתפרקת במהלך הטיגון, סימן שחסר קמח. במקרה כזה, מוסיפים עוד כף אחת ובודקים שוב. לא כדאי להוסיף יותר מדי קמח, אלא רק במידה שתשמור על הלביבה שלמה.
11. מטגנים את כל הלביבות.
אופן ההגשה:
מניחים את הלביבות על צלחת ומגישים
מחיר: 54 ש"ח
לגרסת ההדפסה של המתכון:לביבות בטטה
מוסקה חלבית | צילום: עדי עובדיה מוסקה חלבית מעושנת - שי סרמני
מרכיבים (6 מנות):
3 חצילים פרוסים דק לאורכם, מרוחים במעט שמן זית וקלויים מעט בתנור
1 חבילת פסטה מסוג פנה מבושלת במים 1/2 מהזמן הדרוש
1 שמנת מתוקה
2 ביצים
1 גביע קוטג'
1 שמנת חמוצה
150 גרם מוצרלה מעושנת מגוררת
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 כפית מלח
1/2 פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 שן שום גדולה קצוצה
לציפוי
1 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
1. מניחים את הפסטה המבושלת בתוך קערה גדולה.
2. מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המילוי: שמנת מתוקה, ביצים, קוטג', שמנת חמוצה, מוצרלה מעושנת, קשקבל, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום. מערבבים היטב ויוצקים על הפסטה המבושלת, מערבבים היטב ודואגים שכל הפסטה תהיה טבולה בבלילה העשירה.
3. מצפים תבנית אינגליש קייק בפרוסות חציל בצורה הבאה: מניחים פרוסת חציל אחת על השנייה בחפיפה כאשר החלק הארוך מופנה כלפי חוץ (החלק שנשאר מחוץ לתבנית ישמש לכיסוי המלית), כך מרפדים את כל התבנית.
4. ממלאים את תוכן התבנית במילוי הפסטה והגבינות, מהדקים קלות בעזרת כף, מכסים עם החציל שנשאר חשוף.
5. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 20 דקות.
6. בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי הציפוי: שמנת חמוצה, ביצה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
7. מסירים את נייר הכסף מעל התבנית ויוצקים את הציפוי מעל הכל.
8. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות על אותו חום כ-15 דקות - עד שהציפוי משחים והופך למעט פריך
מצננים ואוכלים פושר או בטמפרטורת החדר.
אופן ההגשה:
מניחים בצלחת קוביית מוסקה, בוזקים מעל מעט יוגורט או שמנת חמוצה ומגישים.
מחיר: 75 ש"ח
לגרסת ההדפסה של המתכון: מוסקה חלבית מעושנת
עוף ממולא בבשר | צילום: עדי עובדיה עוף ממולא בצנוברים ובשר - אבי לוי
מרכיבים (5 מנות):
לעוף:
1 עוף שלם טרי
4 ביצים מקושקשות
4 שיני שום כתושות
200 גר בשר צוואר טחון
מלח פלפל לפי הטעם
כפית כמון
כפית פלפל שאטה גרוס
חופן צנוברים
למרינדה:
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור כוסברה
צרור בזיליקום
מעט תימין
כוס שמן זית
מלח פלפל
כף לימון טרי
כפית כמון
3 שיני שום
אופן ההכנה:
אופן הכנת המילוי:
1. מטגנים את שיני השום הכתושות במעט שמן זית מוסיפים מיד את הבשר הטחון. כשהבשר מטוגן מוסיפים את הביצים המקושקשות, את הכמון, המלח, הפלפל, פלפל שאטה, ומטגנים הכול לתערובת אחידה וטעימה. מוציאים ומקררים מעט.
2. טוחנים את התערובת במעבד מזון לעיסה טחונה היטב.
3 ממלאים את העוף בתערובת, דוחסים פנימה עד שכל העוף מלא וסוגרים את הפתח בעזרת קיסמים.
אופן הכנת המרינדה:
1. טוחנים היטב במעבד מזון לתערובת חלקה ונעימה את הפטרוזיליה, נענע, כוסברה, בזיליקום, תימין, שמן זית, פלפל, לימון, כמון ושום.
2.יוצקים את התערובת על העוף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
אופן ההגשה:
פורסים את העוף לחתיכות ומגישים.
מחיר: 76 ש"ח
לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף ממולא בצנוברים ובשר
חלבה עיראקית חילבה עיראקית - גילי הלפטק
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות קמח
1/4 כוס שמן
21/2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
1 כפית הל טחון
חופן שקדים קלופים שלמים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח עם השמן בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת משחימה מעט. יש להיזהר שלא לשרוף.
2. מערבבים סוכר עם המים עד שהסוכר נמס ומוסיפים לתערובת הקמח בהדרגה, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל עד אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה.
3.מוסיפים את ההל הטחון ומערבבים. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
אופן ההגשה:
מכניסים את התערובת לתוך פיתה או לחם עיראקי, ומגישים.
לגרסת ההדפסה של המתכון:חילבה עיראקית
פאלטרו. כריס מרטין נהנה מכל רגע צלי בקר - מסעדת קיטון
מרכיבים (6 מנות):
נתח טרי של כתף 5
3 בצלים
2 גזרים
שמן
מלח פלפל ופפריקה
מרק עוף לכיסוי הנתח
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-220 מעלות.
2.אוטמים את הנתח בטיגון מכל צדדיו עד להשחמתו ומניחים בצד.
3.מטגנים בסיר גדול את הגזר הבצל ו-3 כפות מהשמן בו טיגנו את הנתח. מוסיפים לסיר את הנתח ומרק עוף כמעט עד לכיסוי הנתח. מכסים ומבשלים כ-4 שעות עד לריכוך.
4.מצננים ופורסים לפרוסות דקות.
לגרסת ההדפסה של המתכון: צלי בקר