פסטה הודית של איריס | צילום: עדי עובדיה פסטה הודית של איריס כספי
המרכיבים (6 מנות):
לפסטה
150-200 גרם דלעת (רכה לאחר בישול)
400 גרם קמח לבן
40 גרם חמאה
2 ביצים
כף אבקת קארי
2 כפות מחית קארי צהובה
מלח
לרוטב
½1 כפות ג'ינג'ר קצוץ
פלפל צ'ילי אדום פרוס
2 שיני שום קצוצות
גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
מיץ מחצי לימון
מלח/פלפל שחור
פחית חלב קוקוס
2 כפות מחית קארי צהובה
2 כפות שמן שומשום
חופן כוסברה
5 עלי בזיליקום
2 כפות בוטנים קלויים
אופן ההכנה
1. מערבבים במוט טחינה את הדלעת עד לקבלת מחית חלקה.
2. מוסיפים לדלעת את כל מרכיבי הבצק: קמח, ביצים, קארי, מחית קארי, מלח וחמאה, ומערבבים.
3. לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים בנייר נצמד, ומעבירים לקירור למשך שעה.
4. בעזרת מכונת פסטה, מעבירים את הבצק בשלבים 0-5 על מנת ליצור דפים, לאחר מכן מעבירים את המכונה לשלב FETTUCCINE ומניחים במגש מקומח על מנת שלא יידבק.
5. מרתיחים בסיר עמוק מים מומלחים לפסטה, ומבשלים את הפסטה למשך 2 דקות. מסננים ומניחים בצד.
להכנת הרוטב:
1. מחממים בסיר ווק עמוק שמן שומשום ומטגנים את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי האדום. מוסיפים את הבצל הירוק ושופכים פנימה את חלב הקוקוס. מערבבים עם מחית הקארי ומיץ הלימון ונותנים לרוטב להתבשל על אש נמוכה ל- 2 דקות.
2. שופכים לתערובת את הבזיליקום, כוסברה, מעט מלח ופלפל את הפסטה ומערבבים היטב.
אופן ההגשה:
מגישים בקערת פסטה גדולה ומקשטים במעט עלי כוסברה ובוטנים קלויים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה הודית
פחזניות ממולאות בפטה כבד | צילום: עדי עובדיה פחזניות פטה כבד של שי סרמני
המרכיבים:
לפחזניות
250 מ"ל מים
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
שליש כוס שמן זית
150 גרם קמח לבן מנופה
4 ביצים בינוניות
½1 כפית קצח
לפטה כבד
350 גרם כבדי עוף נקיים מגידים ומחלקים מיותרים
1/3 כוס שמן זית
3 בצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום בינוניות
2 עלה דפנה
2 ענפי תימין
1 תרמיל הל
3 מחטי ציפורן
¼ כפית אגוז מוסקט
3/4 כפית מלח ים אטלנטי
½ כפית פלפל שחור
2 כפות שמנת מתוקה / צמחית
לרוטב היין והענבים
½ בקבוק יין מסוג משובח
½ כוס סוכר
1/2כוס ציר בקר / ציר עוף
1 עלה דפנה
1 מחט ציפורן
1/3 כפית מלח ים
¼ כפית פלפל שחור גרוס גס
קורט אגוז מוסקט
1 וחצי כוס ענבים ללא גרעינים
להכנת הפחזניות:
1. מחממים בסיר בינוני עד גדול את המים עם המלח, הסוכר והשמן עד לחום של קצת לפני רתיחה (יש לערבב תוך כדי). מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה. בעזרת מטרפה מערבלים בזריזות את הקמח אל הנוזלים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מחזירים את הסיר ללהבה ובעזרת כף עץ מערבבים את הרביכה היטב עד שהיא הופכת ליבשה ואינה נדבקת לסיר (כ-2-3 דקות על להבה בינונית). מסירים מהלהבה ומניחים בצד לצינון של כ-10 דקות.
3. אל הרביכה הצוננת מטמיעים את הביצים (ביצה אחת בכל פעם).
4. מעבירים את הבצק המוכן אל שקית זילוף עם צנתר בעל ראש משונן.
5. על מגש מרופד בנייר אפיה או על משטח אפייה מסיליקון מזלפים את הבצק לפחזניות בקוטר 3-4 ס"מ במרווח של 6 ס"מ לפחות אחת מהשנייה.
6. אופים (ללא טורבו) בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים עוד כ-5 דקות. מכבים את התנור ומניחים לפחזניות להתייבש כ-7 דקות.
7. מוצאים מהתנור ומניחים על רשת צינון עד לקירור מלא.
להכנת הפטה:
1.מחממים במחבת גדולה את שמן הזית.
2.מטגנים קלות את בצלצלי השאלוט. מוסיפים את השום ומטגנים עד שריחו עולה באוויר. מוסיפים עלה דפנה, הל, ציפורן ותימין ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את הכבדים ומטגנים כ-5 דקות (לאחר 2 דקות טיגון יש להפוך את הכבדים לצידם השני) עד שהכבדים מבושלים חלקית (עד להתבהרות בלבד). מניחים בצד לצינון מלא.
4 . מסירים את התבלינים הגדולים (עלה דפנה, מחטי ציפורן, תרמיל הל, ענפי תימין).
5. מעבירים למעבד מזון את הכבדים, הבצל והשום המטוגנים ומעבדים עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את יתרת השמן ומעבדים בפולסים קצרים לעיסה אחידה.
6. מוסיפים שמנת מתוקה/צמחית, מלח ופלפל ובשלושה פולסים קצרים מטמיעים אותם פנימה.
7. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר גדול בינוני, ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפני שימוש.
לזיגוג היין והדובדבנים:
מוזגים את היין והסוכר לסיר בינוני ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הציר, עלה דפנה ומחט ציפורן ומבשלים על אש קטנה עד לצמצום (כ-40 -45 דקות). מוסיפים את הענבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
אופן הגשת המנה:
1. אל תוך הפחזניות, מזלפים את פטה הכבד.
2. בצלחת הגשה מסדרים מספר פחזניות.
3. מטפטפים מעט מהרוטב על הפחזניות ומגישים.
לגרסת ההדפסה של המתכון: פחזניות ממולאות פטה כבד
יויו – עוגיות אלג'יראיות | תמונת AVI: עדי עובדיה עוגיות יו יו של אבי לוי
המרכיבים (12 מנות):
לבצק
5 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 שקית קטנה אבקת אפייה
3/4 כוס שמן
750 גרם קמח
לסירופ
2 כוסות סוכר
קצת פחות מ-2 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון סחוט
למילוי
150 גרם שקדים קלופים
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
כף תמצית שקדים
1/2 כף מי ורדים
לקרם השקדים
חצי כוס שמנת מתוקה
2 כפות של גבינת שמנת / קרם פרש
לציפוי:
חבילת קוקוס
להכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו לישה, מערבבים את הביצים כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר, את אבקת האפייה ומיד אחר כך את השמן. לשים כ-7 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מניחים בצד, ולאחר כשעה יוצרים כדורים מהבצק.
להכנת הסירופ:
3. מבשלים את המים והסוכר כ-50 דקות על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את מיץ הלימון.
להכנת המילוי:
1. מערבבים במעבד מזון את השקדים, הסוכר, החמאה, תמצית השקדים ומי הוורדים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד כ-1/4 מכמות התערובת להכנת הקצפת המוגשת עם המנה.
2. משטחים מעט את כדורי הבצק, מניחים מהמילוי וסוגרים היטב. מטגנים בסיר עם שמן עמוק עד להזהבה, מוציאים ומעבירים לקערה.
3. לאחר הטיגון, טובלים היטב את העוגיות בסירופ הסוכר ומיד מצפים בקוקוס.
להכנת קרם השקדים (להגשה):
1. מערבבים במעבד מזון מעט מהתערובת שהנחנו בצד עם שמנת מתוקה וגבינת שמנת (או קרם פרש). ממשיכים לערבב עד לקבלת מרק אוורירי ואחיד. מניחים במקרר.
להגשה
מניחים את העוגיות בקערה או על גבי מגש ומזלפים ליד את קרם השקדים.
לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות יו יו
חריימה בלב של לחם | צילום: עדי עובדיה חריימה בלחם ביתי של אליהב שאשון
המרכיבים (5 מנות):
ללחם
1 ק"ג קמח מנופה
חצי כוס שמן
1ביצה
3 כפות סוכר
כף זרעי כוסברה טחונה
כפית קימל
3-4 כוסות מים פושרים
קוביית שמרים טריים
לפלפל צ'ומה
3 כפות פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
כפית זרעי כוסברה
כפית קימל
ראש שום כתוש
כף שמן
לדגים
2 נתחי דג טרי (מושט\דניס)
2 כוסות מים
2 כפות רוטב צ'ילי פיקנטי
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
1 כף כמון גדושה
מיץ מלימון שלם
מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
להכנת הלחם:
1. מערבבים את כל מרכיבי הלחם בקערת מיקסר ולשים בוו לישה 10 דקות. מניחים בצד להתפחה.
2. מרדדים את הבצק, משמנים קערה קרמית כשהיא הפוכה בשמן קנולה, ועוטפים אותה בבצק.
3. מכניסים את הקערה העטופה בצק לתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.
להכנת הדג:
1. כותשים את כל מרכיבי הפלפל צ'ומה יחד במכתש ועלי לכדי מחית.
2. מחממים מעט שמן בסיר דגים ומוסיפים את הפלפל צ'ומה. מערבבים כדקה.
3. מוסיפים 2 כוסות מים, רסק, רוטב צ'ילי פיקנטי, סוכר, כמון, מיץ מלימון וממליחים לפי הטעם. מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך.
4. חותכים את הדג לשלושה חלקים שווים ומכניסים לסיר. מבשלים כ-10-15 דקות על אש קטנה.
להרכבת המנה
מפרידים בזהירות את הלחם מהקערה, הופכים אותה וממלאים ברוטב ובשתי חתיכות דג.
לגרסת ההדפסה של המתכון: חריימה בלחם ביתי
קובה בורגול ביתי | צילום:
עדי עובדיה
קובה בורגול ביתי
לקובה
1/4 קילו בורגול דק
1/4 קילו ג'אריש
1/2 כוס סולת
150 גרם עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ
1/4 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 כוס צימוקים
צנוברים
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית בהרט לקובה
שמן לטיגון
לסלט
1 מלפפון חתוך לקוביות
חופן עלי נענע קצוצים
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 שומר חתוך לפרוסות
בצל סגול קלוף חתוך לפרוסות
5 תמרים מג'הול קצוצים בינוני
זיתי קלמנטה שחורים
שמן זית
1 לימון
טחינה
אופן ההכנה:
להכנת הקובה:
1. משרים מראש את הבורגול והג'אריש כרבע שעה במים פושרים. מסננים היטב.
2. מערבבים את הסולת עם הבורגול, הג'אריש, סולת והעוף הטחון ויצרים מעין בצק.
3. מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משחים. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהרט. מוסיפים צימוקים וצנוברים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.
4. להכנת הקובות מרטיבים מעט את הידיים במים ויוצרים כדורים מבצק הסולת. יוצרים גומה במרכז הכדור וממלאים בתערובת הבשר. עוטפים את הבשר בבצק ומעצבים לצורת קובה, מעט שטוחה. מניחים בצלחת.
5. לסיר גדול עם מים חמים מראש, מכניסים את הקובות ומחכים כ 5-7 דקות.
מערבבים בקערת סלט שומר, פטרוזיליה, זיתים, נענע, מלפפון, עגבנייה, בצל, תמרים ושתי כפות טחינה גולמית. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההגשה:
מניחים בצלחת 3-4 קובה בורגול ומסדרים בצד את הסלט.
לגרסת ההדפסה של המתכון: קובה בורגול ביתי
המפרום של פרידה הכט | תמונת AVI:
mako
המפרום של פרידה הכט
למלית
200 גרם בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
5 שיני שום קצוץ
1 בצל טחון
כף בהרט
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
כף פפריקה
5 תפוחי אדמה פרוסים ופתוחים כמו לוע
1 ביצה
כף רסק עגבניות
200 גרם קמח/ קמח מצה
לרוטב
2 כפות רסק עגבניות
עגבנייה טרייה מרוסקת
פלפל ירוק חריף קצוץ
3 כפות שמן
2 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות
8 שיני שום
תבלינים:
כפית מחוקה פלפל שחור
כפית מלח
כף פפריקה קדושה
כף בהרט
כף אבקת מרק בשרי
אופן ההכנה:
1. מערבים את כל מצרכי המלית היטב לעיסה אחידה ויוצרים ממנה קציצות
2. את הקציצות ממלאים ב"לוע" תפוחי האדמה.
3. מערבבים את הביצה עם כף רסק העגבניות
4. מחממים מחבת עם שמן לטיגון
5. טובלים את תפוח האדמה הממולא בביצה ובקמח ומטגנים היטב מכל צד
6. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את רסק העגבניות תחילה
7. מוסיפים את העגבניה המרוסקת וממשיכים לטגן
8. מוסיפים את השום, הפלפל החריף והפלפלים המתוקים.
9. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
10. מוסיפים את המפרומים לסיר מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
לגרסת ההדפסה של המתכון: המפרום של פרידה הכט
>> מרק אפונה ובצקניות: מתכון בלעדי לגולשי mako! שי סרמני מגיש: מרק חורפי משגע עם בצקניות ביתיות טריות
>> איפה מחכים לכם הסטייקים הכי טובים בארץ?
>> כל המתכונים מהתכנית אוכל טוב