הטחינה כבר מזמן הפכה להיות אורחת קבועה במטבח שלנו וגם על המדפים ניתן למצוא עוד ועוד סלטי טחינה – וגם מוצרי טחינה גולמית להכנה בבית. ביקשנו משלושה שפים להשתתף בטעימה עיוורת על מנת לגלות איזו טחינה הכי טובה ומומלצת.
השפים מור כהן, שף "הרברט סמואל", ויקטור קלוגר, שף "קנקון", רן שמואלי, שף "קלארו" טעמו ובדקו את סלטי הטחינה של צבר, אחלה, שמיר ומשני.
במקום הראשון בדירוג סלטי הטחינה המוכנים – הטחינה של משני, שהיא גם הטחינה היקרה ביותר (4.50 שקלים) במקום השני – אחלה (3 שקלים) במקום השלישי הטחינה של צבר. הטחינה במקום האחרון שאכזבה את השופטים – סלטי שמיר.
במבחן הטחינה הגולמית בדקנו את הטחינה של אל ארז, הר ברכה, אחווה, בארכה וירושלים.
במקום הראשון בטעימה העיוורת נמצאת טחינה ירושלים (13.90 שקלים), במקום השני הר ברכה שהיא גם היקרה ביותר (17.90 שקלים), במקום השלישי נמצאת אל ארז (15.90 שקלים) במקום הרביעי – אחווה (9.90 שקלים) ובמקום האחרון – טחינה בארכה (11.90 שקלים).