השבוע פגשו חיים ומארינה את יגאל בשן וציפי שביט, ואפשר לומר שהאולפן מעולם לא היה שמח כל כך. למנה ראשונה קיבלו האורחים קנלוני במילוי תרד וריקוטה, משם המשיכו למנת לוקוס, במיה ופריקי, ולסיום קינחו במרציפן. בואו ללמוד איך עושים את זה
קנלוני במילוי מגוון למנה הראשונה
1. קנלוני במילוי תרד וריקוטה
חומרים: לבצק: 500 גרם קמח לפסטה 5 ביצים מילוי: שמן זית שן שום כתושה שתי חבילות תרד טורקי שטוף חבילה וחצי ריקוטה (350 גרם) חלמון כ-20 גרם פרמזן מגוררת, ועוד מעט לפיזור למעלה אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם מלח לסלט: קילו עגבניות צרור בזיליקום סחיטת לימון שמן זית מלח
אופן ההכנה: 1. במכונת פסטה פותחים בצק מוכן לדפים. 2. חותכים לריבועים, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומחכים שיצופו. מוציאים ופורסים על מגבת. 3. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והתרד ומטגנים עד שהתרד מתרכך. מסננים היטב ומעבירים לקרש חיתוך. קוצצים את התרד. 4. שמים בקערה את הריקוטה, מוסיפים את התרד ומערבבים, מוסיפים חלמון ומערבבים. מוסיפים את הפרמזן, אגוז מוסקט ומעט מלח, לפי הצורך. 5. ממלאים שקית זילוף בתערובת, ומזליפים פס שמנמן על כל ריבוע פסטה, מגלגלים ומהדקים קלות, ליצירת קנלוני. 6. מסדרים את הקנלוני בתבנית קטנה משוחה בשמן זית, כך שיהיו דחוסים מעט. מגררים מעל פרמזן, ומזלפים עוד קצת שמן זית. 7. אופים בגריל בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 15 דקות. 8. קוצצים עגבניות לקוביות קטנות, מתבלים בבזיליקום ולימון לפי הטעם. מוסיפים מלח ושמן זית ומערבבים. 9. מגישים את הקנלוני עם סלט העגבניות.
חומרים: 2 כוסות פריקי שמן זית 3 שיני שום קלופות 6 עגבניות קצוצות קילו במיה צרור כוסברה צרור פטרוזיליה צרור בזיליקום צרור נענע כ-300 גרם פילה לוקוס לימון מלח
אופן ההכנה: 1. שוטפים את הפריקי ומבשלים בסיר עם 4 כוסות מים, כ-20 דקות. 2. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים שום ועגבניות קצוצות ומטגנים כ-5 דקות. 3. מוסיפים את הבמיה ותערובת קצוצה של כוסברה, פטרוזיליה בזיליקום ונענע, מוסיפים כחצי כוס מים ומבשלים עד שהבמיה מוכנה. 4. חותכים את הפילה לנתחים לא גדולים, סוחטים עליהם מעט מיץ לימון ומוסיפים לתבשיל. 5. מגישים תלולית פריקי, ומסביבה לוקוס ובמיה.
חומרים: ½ ק"ג שקדים לבנים (מתוכם 10-20 גרם שקדים מרים) לסירופ: 1 כוס סוכר 1/3 כוס מים 1 כפית מיץ לימון 5 טיפות מי ורדים
אופן ההכנה: 1. ממיסים את הסוכר עם המים על להבה נמוכה. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים. 2. מעבירים את השקדים למעבד מזון, מוסיפים את סירופ הסוכר וטוחנים דק דק. 3. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומכניסים לתוך מנז'טים. שומרים בקופסה סגורה במקרר.
אופן ההכנה: 1. מערבבים את היין עם התבלינים ומבשלים יחד עד שמצטמצם. 2. מוסיפים את הציר ומבשלים יחד 5 דקות נוספות. 3. מסירים מהאש ומוסיפים 2 כפות ריבת תפוז סיני.