רוצים קופון הנחה לרכישת מוצרים בעדן טבע מרקט? לחצו כאן
מרגול וחיים עומלים על המנה הראשונה
1. קציצות קישואים
חומרים: חצי קילו קישואים 200 גר' פטה מפוררת 2 ביצים 4 כפות קמח 3 פרוסות לחם לבן נטולות קרום שהושרו במים, סחוטות 3 כפות שמיר קצוץ 2 בצלים ירוקים קצוצים חצי בצל קצוץ 2 שיני שום כתושות שמן זית מלח ופלפל רבעי לימון להגשה
אופן ההכנה: 1. מכניסים את הקישואים למים רותחים עם מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהקישואים מתרככים. 2. מוציאים מהסיר, קוצצים דק, מעבירים למסננת, סוחטים מהמים הנותרים ושמים בקערה. 3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, מתבלים בחצי כוס שמן זית ומערבבים שוב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה. 4. מחממים במחבת גדולה שמן, צרים קציצות בעזרת שתי כפות, מכניסים למחבת ומטגנים עד הזהבה, כ-2 דקות מכל צד. 5. מגישים עם רבעי לימון.
חומרים: 4 כרעי עוף 4 תפוחי אדמה מלח כוס שמן קנולה כוס מים רותחים
אופן ההכנה: 1. מפרידים בין השוקים לירכיים, ממליחים ומניחים בצד. 2. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים ומייבשים היטב במגבת או בנייר סופג. 3. מחממים את השמן בסיר, מכניסים את תפוחי האדמה ומטגנים כ-10 דקות. 4. מוציאים את תפוחי האדמה ומכניסים את חלקי העוף לטיגון של כ-5 דקות. 5. מוציאים את העוף, מרוקנים את הסיר מהשמן ומחזירים לסיר את העוף ואת תפוחי האדמה. 6. מוסיפים מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.
לקינוח: 2 סוגים שונים של מתוקים
3. קינוחים: מאפה תרד
החומרים: כף שמן זית חבילת עלי תרד שטופים קישוא חלוט וקצוץ 50 גרם פרמזן מגוררת 100 גרם פטה מפוררת אגוז מוסקט פלפל שחור גרוס טרי 300 גרם בצק עלים מרודד חלמון ביצה (להברשת הבצק)
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-185 מעלות. 2. מחממים כף שמן זית במחבת ומקפיצים את התרד כשתי דקות. 3. מעבירים לקערה, ומוסיפים את הקישוא והגבינות. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור לפי הטעם, בודקים תיבול וממליחים אם יש צורך. 4. פותחים את הבצק, מסדרים עליו את המלית, מגלגלים וסוגרים. 5. חותכים בבצק ריבועים קטנים ליציאת אדים, ומברישים בחלמון ביצה. 6. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
חומרים: 6 ביצים כוס וחצי סוכר חצי כוס שמן קליפה מגוררת מתפוז ומלימון כוס מיץ תפוזים 2 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-160 מעלות. 2. מפרידים את החלמונים והחלבונים. 3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר. 4. מערבבים בקערה את החלמונים, כוס סוכר, שמן, הקליפות המגוררות, מיץ התפוזים והקמח. 5. מקפלים פנימה את הקצף. 6. מעבירים את הבלילה לתבנית ללא שימון, ואופים כשעה. 7. מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית על בקבוק ומשאירים כמה שעות, כדי שהעוגה תימתח קצת ותצא אוורירית.