בדקתם שיש לכם את כל המצרכים? לחצו כאן

רוצים קופון הנחה לרכישת מוצרים בעדן טבע מרקט? לחצו כאן

אין תמונה
מרגול וחיים עומלים על המנה הראשונה
1. קציצות קישואים

חומרים:
חצי קילו קישואים
200 גר' פטה מפוררת
2 ביצים
4 כפות קמח
3 פרוסות לחם לבן נטולות קרום שהושרו במים, סחוטות
3 כפות שמיר קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים
חצי בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח ופלפל
רבעי לימון להגשה

אופן ההכנה:
1. מכניסים את הקישואים למים רותחים עם מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהקישואים מתרככים.
2. מוציאים מהסיר, קוצצים דק, מעבירים למסננת, סוחטים מהמים הנותרים ושמים בקערה.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, מתבלים בחצי כוס שמן זית ומערבבים שוב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה.
4. מחממים במחבת גדולה שמן, צרים קציצות בעזרת שתי כפות, מכניסים למחבת ומטגנים עד הזהבה, כ-2 דקות מכל צד.
5. מגישים עם רבעי לימון.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות קישואים

2. פטטה סופריטו

חומרים:
4 כרעי עוף
4 תפוחי אדמה
מלח
כוס שמן קנולה
כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
1. מפרידים בין השוקים לירכיים, ממליחים ומניחים בצד.
2. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים ומייבשים היטב במגבת או בנייר סופג.
3. מחממים את השמן בסיר, מכניסים את תפוחי האדמה ומטגנים כ-10 דקות.
4. מוציאים את תפוחי האדמה ומכניסים את חלקי העוף לטיגון של כ-5 דקות.
5. מוציאים את העוף, מרוקנים את הסיר מהשמן ומחזירים לסיר את העוף ואת תפוחי האדמה.
6. מוסיפים מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פטטה סופריטו

אין תמונה
לקינוח: 2 סוגים שונים של מתוקים
3. קינוחים:
מאפה תרד

החומרים:
כף שמן זית
חבילת עלי תרד שטופים
קישוא חלוט וקצוץ
50 גרם פרמזן מגוררת
100 גרם פטה מפוררת
אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס טרי
300 גרם בצק עלים מרודד
חלמון ביצה (להברשת הבצק)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-185 מעלות.
2. מחממים כף שמן זית במחבת ומקפיצים את התרד כשתי דקות.
3. מעבירים לקערה, ומוסיפים את הקישוא והגבינות. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור לפי הטעם, בודקים תיבול וממליחים אם יש צורך.
4. פותחים את הבצק, מסדרים עליו את המלית, מגלגלים וסוגרים.
5. חותכים בבצק ריבועים קטנים ליציאת אדים, ומברישים בחלמון ביצה.
6. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון מאפה תרד

אין תמונה
ולסיום: שיר שמח לסופשבוע נפלא
עוגת מיץ

חומרים:
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
קליפה מגוררת מתפוז ומלימון
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מפרידים את החלמונים והחלבונים.
3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
4. מערבבים בקערה את החלמונים, כוס סוכר, שמן, הקליפות המגוררות, מיץ התפוזים והקמח.
5. מקפלים פנימה את הקצף.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית ללא שימון, ואופים כשעה.
7. מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית על בקבוק ומשאירים כמה שעות, כדי שהעוגה תימתח קצת ותצא אוורירית.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת מיץ

מתכון המשפחה המתארחת: פסטה קפרזה

חומרים:
חצי חבילה של פסטה פוסילי או פנה
חצי חבילה של עגבניות שרי חצויות
200 גרם מוצרלה בייבי חצויים או פניני מוצרלה
צרור עלי רוקט קרועים לחצי

לפסטו:
שליש כוס שמן
3 צרורות בזיליקום
שן שום כתושה
100 גרם פרמזן מגורדת דק
100 גרם צנוברים קלויים במעט שמן זית
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
1. לטחון דק את המצרכים לפסטו
2. לערבב את הפסטה עם הפסטו
2. להוסיף את יתרת המצרכים ולערבב

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה קפרזה

>> לכל המתכונים של מועדון ארוחת הערב

>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל

 >> רוצים את המתכונים ישירות לנייד שלכם? שלחו את המילה מתכון למספר 5000 ותתחילו לבשל!

>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו? לחצו כאן