אז מה הכינו חיים ומארינה ליאיר ניצני ופבלו רוזנברג? מנה ראשונה של טורטליני במילוי דלעת ועוגיות, עיקרית של פולנטה עם ראגו מתובל וקינוח של קרפ במילוי ערמונים ושוקולד. בואו לבשל איתנו
החומרים: חבילת פולנטה (קמח תירס) שמן זית בצל קצוץ זרעי אניס זרעי כוסברה 3 פקעות שומר קצוצות דק 750 גרם בשר קצוץ גס צרור פטרוזיליה 3 עגבניות מלח גס פלפל שחור
אופן ההכנה: 1. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל קצוץ, זרעי אניס, זרעי כוסברה ושומר קצוץ. 2. מוסיפים את הבשר, ממליחים, מפלפלים ומטגנים חצי שעה תוך כדי בחישה, עד שאין נוזלים. 3. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. 4. מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומוסיפים כף שמן זית. שופכים פנימה את הפולנטה תוך כדי בחישה, ומבשלים עד לקבלת מרקם דייסתי. 5. יוצקים את הפולנטה לצלחת ומעליה את הראגו. מפזרים מלמעלה עגבנייה קצוצה דק.
החומרים: לקרפים: 1 כוס חלב 50 גרם חמאה 100 גרם (3/4 כוס) קמח 40 גרם (2 כפות גדושות) סוכר מעט מלח 1 ביצה + 1 חלמון מעט חמאה לשימון המחבת למילוי: ערמונים קלויים, מצוננים וקצוצים 300 גרם שוקולד מריר 2 מכלים שמנת מתוקה מקל וניל
אופן ההכנה: 1. ממיסים את השוקולד ומערבבים יחד עם הערמונים. 2. חותכים מקל וניל ומגרדים את זרעי הווניל לתוך השמנת המתוקה. 3. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך תערובת הערמונים. משאירים קצת קצפת להגשה. 4. מערבבים את חומרי הקרפים ומטגנים במחבת. 5. ממלאים את הקרפים במלית הערמונים, ומגישים עם כף קצפת בצד.
החומרים: סיר סוטאז' (רחב ונמוך) נתח דג נסיכת הנילוס מופשר (או כל דג אחר שיש טרי או קפוא) 1 פלפל אדום פרוס לפרוסות דקות 2 ראשי שום מפורקים לשיניים וקלופים 1 חבילת כוסברה טרייה ויפה קצוצה 3 פלפל חריף ירוק/אדום טרי חתוך באמצע ונקי מגרעינים 4-5 פלפל שאטה יבש 6-7 פלפל אדום יבש מתוק 1-1/2 כוסות מים מהברז (תלוי בגודל הסיר) 1-2 עגבנייה חצויה ופרוסה דק (אפשר עם הקליפה) ½ כוס שמן מעורבב עם 2 כפות פפריקת שמן מרוקאית (להניח בצד לשקוע) 1 כף רסק עגבניות 1 כפית מרק עוף (לא חובה) 1/4 כפית כורכום ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי ½ כפית סוכר 1 כפית מלח ¼ כפית זנגביל (לא לוותר !!!) 1 כפית פפריקה מתוקה מעט צ'ילי חריף או פפריקה חריפה (לפי הטעם)
אופן ההכנה: 1. מחלקים בסכין את הדג למס' המנות הרצויות. ממליחים במעט מלח ושמים בקערה למשך שעה. שוטפים ומייבשים (אם ממהרים אפשר לוותר על השלב הזה, רק להקפיד לשטוף ולייבש במגבות נייר). 2. מתבלים את הדגים תוך עיסוי ומניחים בצלחת בצד. 3. שמים את הפלפלים המיובשים (מתוקים+שאטה) בקערית עם מים רותחים. כשהם מתרככים, פותחים בעזרת סכין ומנקים את הגרעינים מבפנים. 4. מסדרים ישר בסיר חצי מכל כמות הירקות: כוסברה, עגבניות, שום, פלפל אדום, פלפלוני שאטה, פלפל אדום יבש, פלפל טרי חריף (את החצי השני מכל הירקות האלו שומרים לשכבה העליונה). מעל שכבת הירקות שמים את הדגים המתובלים. 5. מעליהם שמים את הירקות ששמרנו בצד (אם יש זמן מומלץ להכניס את הסיר כמו שהוא מכוסה למקרר לשעתיים, כדי שהתבלינים ייטמעו היטב בדגים וישפרו את הטעמים). 6. מערבבים את המים עם אבקת המרק ורסק העגבניות, ובזהירות רבה שופכים לסיר. מומלץ ביותר לשפוך מהצד, כך שהתיבול לא יישטף מעל הדגים. אם צריך מוסיפים מים (גובה המים צריך להגיע עד שליש גובה הדג). 7. מבשלים על אש גבוהה בסיר מכוסה עד לרתיחה. ממשיכים לבשל 10-12 דקות ברתיחה עם מכסה. 8. מורידים להבה לבינונית, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל בסיר פתוח עוד 20-25 דקות. 9. בשלב זה יש להוסיף את שמן הפפריקה האדום, ולהטמיע אותו ברוטב תוך כדי סיבוב הסיר מצד לצד, וממשיכים לבשל. מדי פעם יש לקחת רוטב בעזרת כף, וליצוק על הדגים. 10. טועמים ומתקנים תיבול.