אין תמונה
עשו זאת בעצמכם
1. טורטליני במילוי דלעת ועוגיות אמרטי

החומרים:
לבצק:
300 גרם קמח לפסטה
3 ביצים
למילוי:
חצי קילו דלעת, מבושלת ומסוננת
כמה? עוגיות אמרטי מפוררות
כמה? שמן זית
חלמון ביצה
כמה? פרמזן מגוררת
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
חבילת חמאה
3 עלי מרווה
חומץ בלסמי משובח

אופן ההכנה:
1. מכינים בצק פסטה מהקמח והביצים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה.
2. מועכים חתיכות דלעת (מבושלות ומסוננות) ומייבשים במחבת. מקררים מעט ומחזירים לקערה.
3. מערבבים עם פירורי עוגיות, שמן זית, חלמון, פרמזן מגוררת ומעט אגוז מוסקט.
4. מרדדים את הבצק במכונת הפסטה ליצירת עלה ארוך ורחב. חותכים ריבועים, ממלאים במחית, סוגרים ומהדקים.
5. מבשלים את הטורטליני בסיר עם מים רותחים מומלחים, עד שהם צפים.
6. מחממים במחבת חמאה ומרווה, ומעבירים פנימה את הטורטליני המוכנים היישר מהסיר, בעזרת כף מחוררת, לדקה נוספת. ממליחים ומפלפלים.
7. מסדרים את הטורטליני בצלחות הגשה ויוצקים מעליהם טיפונת חומץ בלסמי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טורטליני במילוי דלעת ועוגיות אמרטי

2. פולנטה עם ראגו מתובל

החומרים:
חבילת פולנטה (קמח תירס)
שמן זית
בצל קצוץ
זרעי אניס
זרעי כוסברה
3 פקעות שומר קצוצות דק
750 גרם בשר קצוץ גס
צרור פטרוזיליה
3 עגבניות
מלח גס
פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל קצוץ, זרעי אניס, זרעי כוסברה ושומר קצוץ.
2. מוסיפים את הבשר, ממליחים, מפלפלים ומטגנים חצי שעה תוך כדי בחישה, עד שאין נוזלים.
3. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
4. מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומוסיפים כף שמן זית. שופכים פנימה את הפולנטה תוך כדי בחישה, ומבשלים עד לקבלת מרקם דייסתי.
5. יוצקים את הפולנטה לצלחת ומעליה את הראגו. מפזרים מלמעלה עגבנייה קצוצה דק.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פולנטה עם ראגו מתובל

אין תמונה
עשו זאת בעצמכם
3. קרפ במילוי ערמונים ושוקולד

החומרים:
לקרפים:
1 כוס חלב
50 גרם חמאה
100 גרם (3/4 כוס) קמח
40 גרם (2 כפות גדושות) סוכר
מעט מלח
1 ביצה + 1 חלמון
מעט חמאה לשימון המחבת
למילוי:
ערמונים קלויים, מצוננים וקצוצים
300 גרם שוקולד מריר
2 מכלים שמנת מתוקה
מקל וניל

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד ומערבבים יחד עם הערמונים.
2. חותכים מקל וניל ומגרדים את זרעי הווניל לתוך השמנת המתוקה.
3. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך תערובת הערמונים. משאירים קצת קצפת להגשה.
4. מערבבים את חומרי הקרפים ומטגנים במחבת.
5. ממלאים את הקרפים במלית הערמונים, ומגישים עם כף קצפת בצד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קרפ במילוי ערמונים ושוקולד

מתכון גולשים: דגים חריפים לשבת של אראלה פיקסלר

החומרים:
סיר סוטאז' (רחב ונמוך)
נתח דג נסיכת הנילוס מופשר (או כל דג אחר שיש טרי או קפוא)
1 פלפל אדום פרוס לפרוסות דקות
2 ראשי שום מפורקים לשיניים וקלופים
1 חבילת כוסברה טרייה ויפה קצוצה
3 פלפל חריף ירוק/אדום טרי חתוך באמצע ונקי מגרעינים
4-5 פלפל שאטה יבש
6-7 פלפל אדום יבש מתוק
1-1/2 כוסות מים מהברז (תלוי בגודל הסיר)
1-2 עגבנייה חצויה ופרוסה דק (אפשר עם הקליפה)
½ כוס שמן מעורבב עם 2 כפות פפריקת שמן מרוקאית (להניח בצד לשקוע)
1 כף רסק עגבניות
1 כפית מרק עוף (לא חובה)
1/4 כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
¼ כפית זנגביל (לא לוותר !!!)
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט צ'ילי חריף או פפריקה חריפה (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
1. מחלקים בסכין את הדג למס' המנות הרצויות. ממליחים במעט מלח ושמים בקערה למשך שעה. שוטפים ומייבשים (אם ממהרים אפשר לוותר על השלב הזה, רק להקפיד לשטוף ולייבש במגבות נייר).
2. מתבלים את הדגים תוך עיסוי ומניחים בצלחת בצד.
3. שמים את הפלפלים המיובשים (מתוקים+שאטה) בקערית עם מים רותחים. כשהם מתרככים, פותחים בעזרת סכין ומנקים את הגרעינים מבפנים.
4. מסדרים ישר בסיר חצי מכל כמות הירקות: כוסברה, עגבניות, שום, פלפל אדום, פלפלוני שאטה, פלפל אדום יבש, פלפל טרי חריף (את החצי השני מכל הירקות האלו שומרים לשכבה העליונה). מעל שכבת הירקות שמים את הדגים המתובלים.
5. מעליהם שמים את הירקות ששמרנו בצד (אם יש זמן מומלץ להכניס את הסיר כמו שהוא מכוסה למקרר לשעתיים, כדי שהתבלינים ייטמעו היטב בדגים וישפרו את הטעמים).
6. מערבבים את המים עם אבקת המרק ורסק העגבניות, ובזהירות רבה שופכים לסיר. מומלץ ביותר לשפוך מהצד, כך שהתיבול לא יישטף מעל הדגים. אם צריך מוסיפים מים (גובה המים צריך להגיע עד שליש גובה הדג).
7. מבשלים על אש גבוהה בסיר מכוסה עד לרתיחה. ממשיכים לבשל 10-12 דקות ברתיחה עם מכסה.
8. מורידים להבה לבינונית, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל בסיר פתוח עוד 20-25 דקות.
9. בשלב זה יש להוסיף את שמן הפפריקה האדום, ולהטמיע אותו ברוטב תוך כדי סיבוב הסיר מצד לצד, וממשיכים לבשל. מדי פעם יש לקחת רוטב בעזרת כף, וליצוק על הדגים.
10. טועמים ומתקנים תיבול.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: דגים חריפים לשבת

>> לכל המתכונים של מועדון ארוחת הערב

>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל

 >> רוצים את המתכונים ישירות לנייד שלכם? שלחו את המילה מתכון למספר 5000 ותתחילו לבשל!

>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו?