המצרכים: 2 ק"ג בשר טלה שמן טחון 2 בצלים לבנים קצוצים תבלינים: הל טחון, אבקת פלפל שחור, מלח 1.5 ק"ג שוק טלה ללא עצם, פרוסה לפרוסות דקות (בקשו מהקצב) פרוסה עבה של שומן כבש
אופן ההכנה:
את המתכון ניתן להכין רק באמצעות מכשיר שווארמה ביתי.
1. שמים בקערה את הבשר הטחון, מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח, פלפל והל ולשים. 2. מוסיפים כשתי כוסות מים קרים ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת גוש אחיד שאינו מתפורר. את הפעולה הזו ניתן גם לעשות במיקסר - בעזרת וו לישה, במהירות אטית מאוד, כ-5-7 דקות (הלישה "קושרת" את הבשר ומונעת ממנו להתפורר). 3. מחלקים את הבשר לכדורים בגודל כף היד ומתחילים להרכיב את השיפוד: מניחים את השיפוד על בסיס נוח שלא ייפול (ניתן להניח בתוך כוס או כלי יציב אחר). תחילה משפדים פרוסות בשר כך שיכסו את בסיס השיפוד. לאחר מכן לוקחים כדור בשר, ומשחילים עד לבסיס. בעזרת הידיים מועכים קלות ומהדקים היטב מסביב. 4. מוסיפים שוב על הכדור פרוסות בשר, אשר יכסו מכל הכיוונים את הבשר הטחון. ממשיכים כך: פרוסות בשר, בשר טחון, פרוסות בשר, בשר טחון - עד למעלה. 5. בעזרת סכין ארוכה, חדה ודקה, מיישרים את השיפוד בעדינות על ידי חיתוך קצוות הבשר הבולטים. אין להיבהל מכך שגם הבשר הטחון ייחתך. את הבשר שהסרנו מהשיפוד קוצצים בעזרת סכין, ושוב מכדררים לכדור ומשפדים מלמעלה, כחלק העליון של השיפוד. עליו משפדים את פרוסת השומן. 6. מגלגלים את השיפוד בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות (רצוי ומומלץ לעשות זאת לילה לפני בישול שאר מרכיבי הארוחה).
חומרים (8 מנות אישיות): לקרמל: שלושת רבעי כוס סוכר 3 כפות מים
לקרם קרמל: 2 וחצי כוסות חלב 3 ביצים גדולות 3 חלמונים חצי כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל אמיתית או מקל וניל קמצוץ מלח
אופן ההכנה: 1. מכינים קרמל: מבשלים את הסוכר עם המים עד שהוא מתמוסס ונשרף מעט. מסירים מהאש. 2. יוצקים מחצית מכמות הקרמל הנוזלי לתבניות אישיות. חלק משאירים להגשה (אחר כך מחממים אותו בתוספת מעט מים). 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. 4. מחממים את החלב. 5. טורפים בקערה את הביצים, החלמונים והסוכר. מקפידים לא לייצר קצף. 6. מוסיפים בהדרגתיות את החלב החם, כדי שהסוכר יתמוסס לגמרי. 7. מוסיפים את הווניל והמלח. 8. מעבירים את הבלילה דרך מסננת לקערה נוספת, ומשם לכלי האפייה. מנפים קצף, אם נוצר. 9. מסדרים את התבניות בתוך תבנית עמוקה, ולתוכה יוצקים מים חמים. 10. אופים כשעה ומשגיחים שהמים על סף רתיחה אבל לא רותחים לגמרי, כי אז הקרם ייצא גושי. 11. מוציאים, מקררים, הופכים ומגישים.