בדקתם שיש לכם את כל המצרכים? לחצו כאן

רוצים קופון הנחה לרכישת מוצרים בעדן טבע מרקט? לחצו כאן

קציצות דגים (תמונת AVI: מועדון ארוחת הערב)
קציצות דגים. פותחים את הארוחה באופן קליל | תמונת AVI: מועדון ארוחת הערב
קציצות דגים עם סלט עגבניות וגרגירי חומוס

חומרים (4 מנות):
קילו דג טרי טחון ללא עצמות (אינטיאס או דניס)
1 בצל
צרור נענע
צרור פטרוזיליה
שמן זית
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

לסלט:
קילו עגבניות
פטרוזיליה
1 פלפל ירוק חריף (או לפי הטעם)
מלח
1 לימון

אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את עיסת הדגים.
2. קוצצים בצל, נענע ופטרוזיליה ומוסיפים לדגים.
3. ממליחים, לשים לעיסה, צרים קציצות ומטגנים בשמן זית משני הצדדים.
4. מכינים סלט מעגבניות, פטרוזיליה ופלפל ירוק חריף, ומתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון.
5. מרכיבים את המנה: מעבירים לקערת הגשה את הסלט, מסדרים מעל את הקציצות, מפזרים גרגירי חומוס ויוצקים מעל הכל שמן זית.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות דגים עם סלט עגבניות וגרגירי חומוס

פוקצ'ה עם חתיכות סטייק וירקות צלויים

חומרים (4 מנות):
2 נתחי אנטריקוט, 300 גרם כל אחד
שמן זית
תימין
מלח גס
2 עגבניות
פלפל ירוק
פלפלים ירוקים חריפים לפי הטעם
1 בצל
3 קישואים
3 שומרים

לבצק:
1.1 קילו קמח
13 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
20 גרם מלח
650 מ"ל מים
2 כפות שמן זית

הכנת הבצק לפוקצ'ה:
1. מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה כ-2-3 דקות.
2. מוסיפים מים, ממשיכים לערבל, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבלים כ-10 דקות נוספות על מהירות נמוכה.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכניסים למקרר ללילה.
4. מחלקים את הבצק לכדורים, מסדרים במגש ומכסים בניילון נצמד. ממתינים כשעתיים לתפיחה.

הכנת הירקות והבשר:
1. מערבבים בקערה שמן זית, תימין, מלח גס וירקות: עגבניות, פלפלים חריפים ורגילים, בצל, קישואים ושומר.
2. צולים את הירקות על משטח צלייה ביתי.
3. ממליחים את האנטרקוט (בטמפרטורת החדר), גורסים מעליו פלפל שחור וצולים גם אותו.

הרכבת המנה:
1. צולים את כדורי הפוקצ'ה התפוחים על מחבת עם שמן זית.
2. פורסים את האנטרקוט.
3. מפזרים על הפוקצ'ה את הירקות והבשר, מזלפים שמן זית, חותכים ואוכלים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פוקצ'ה עם חתיכות סטייק וירקות צלויים

קרם קרמל (תמונת AVI: מועדון ארוחת הערב)
וניל לקרם קרמל. יוצקים, והופכים | תמונת AVI: מועדון ארוחת הערב
קרם קרמל

חומרים (8 מנות אישיות):
לקרמל:
שלושת רבעי כוס סוכר
3 כפות מים

לקרם קרמל:
2 וחצי כוסות חלב
3 ביצים גדולות
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית או מקל וניל
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:
1. מכינים קרמל: מבשלים את הסוכר עם המים עד שהוא מתמוסס ונשרף מעט. מסירים מהאש.
2. יוצקים מחצית מכמות הקרמל הנוזלי לתבניות אישיות. חלק משאירים להגשה (אחר כך מחממים אותו בתוספת מעט מים).
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מחממים את החלב.
5. טורפים בקערה את הביצים, החלמונים והסוכר. מקפידים לא לייצר קצף.
6. מוסיפים בהדרגתיות את החלב החם, כדי שהסוכר יתמוסס לגמרי.
7. מוסיפים את הווניל והמלח.
8. מעבירים את הבלילה דרך מסננת לקערה נוספת, ומשם לכלי האפייה. מנפים קצף, אם נוצר.
9. מסדרים את התבניות בתוך תבנית עמוקה, ולתוכה יוצקים מים חמים.
10. אופים כשעה ומשגיחים שהמים על סף רתיחה אבל לא רותחים לגמרי, כי אז הקרם ייצא גושי.
11. מוציאים, מקררים, הופכים ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קרם קרמל

הטיפ השבועי של מיכל אנסקי

בצק הפוקצ'ה הוא בצק נפלא שניתן לשדרג תמיד. אפשר לקחת את הבצק ולהוסיף עליו עשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין בשלמותם, להוסיף גם גבינת מנצ'גו או גבינה גרוזינית קשורה ושמן זית, ולשלוח לתנור.
אם אתם חפצים בפוקצ'ה מתוקה, ניתן לגלען דובדבנים ולהוסיף לפוקצ'ה, לפזר מעל אבקת סוכר ולאכול עם שמנת מתוקה או קרם פרש.

>> למתכוני הפרק הקודם של מועדון ארוחת הערב

>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל

>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו? לחצו כאן

>> רוצים את המתכונים ישירות לנייד שלכם? שלחו את המילה מתכון למספר 5000 ותתחילו לבשל!