השבוע ב"מועדון ארוחת הערב" אירחו חיים ומארינה את עדו רוזנבלום ומוש בן ארי, ופינקו אותם בארוחה שיש בה הכל: בשר, דגים, ירקות וקטניות, פחמימות בשביל הנשמה וכמובן קינוח. בואו תטעמו
חומרים (4 מנות): 2 נתחי אנטריקוט, 300 גרם כל אחד שמן זית תימין מלח גס 2 עגבניות פלפל ירוק פלפלים ירוקים חריפים לפי הטעם 1 בצל 3 קישואים 3 שומרים
לבצק: 1.1 קילו קמח 13 גרם שמרים טריים 70 גרם סוכר 20 גרם מלח 650 מ"ל מים 2 כפות שמן זית
הכנת הבצק לפוקצ'ה: 1. מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה כ-2-3 דקות. 2. מוסיפים מים, ממשיכים לערבל, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבלים כ-10 דקות נוספות על מהירות נמוכה. 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכניסים למקרר ללילה. 4. מחלקים את הבצק לכדורים, מסדרים במגש ומכסים בניילון נצמד. ממתינים כשעתיים לתפיחה.
הכנת הירקות והבשר: 1. מערבבים בקערה שמן זית, תימין, מלח גס וירקות: עגבניות, פלפלים חריפים ורגילים, בצל, קישואים ושומר. 2. צולים את הירקות על משטח צלייה ביתי. 3. ממליחים את האנטרקוט (בטמפרטורת החדר), גורסים מעליו פלפל שחור וצולים גם אותו.
הרכבת המנה: 1. צולים את כדורי הפוקצ'ה התפוחים על מחבת עם שמן זית. 2. פורסים את האנטרקוט. 3. מפזרים על הפוקצ'ה את הירקות והבשר, מזלפים שמן זית, חותכים ואוכלים.
חומרים (8 מנות אישיות): לקרמל: שלושת רבעי כוס סוכר 3 כפות מים
לקרם קרמל: 2 וחצי כוסות חלב 3 ביצים גדולות 3 חלמונים חצי כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל אמיתית או מקל וניל קמצוץ מלח
אופן ההכנה: 1. מכינים קרמל: מבשלים את הסוכר עם המים עד שהוא מתמוסס ונשרף מעט. מסירים מהאש. 2. יוצקים מחצית מכמות הקרמל הנוזלי לתבניות אישיות. חלק משאירים להגשה (אחר כך מחממים אותו בתוספת מעט מים). 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. 4. מחממים את החלב. 5. טורפים בקערה את הביצים, החלמונים והסוכר. מקפידים לא לייצר קצף. 6. מוסיפים בהדרגתיות את החלב החם, כדי שהסוכר יתמוסס לגמרי. 7. מוסיפים את הווניל והמלח. 8. מעבירים את הבלילה דרך מסננת לקערה נוספת, ומשם לכלי האפייה. מנפים קצף, אם נוצר. 9. מסדרים את התבניות בתוך תבנית עמוקה, ולתוכה יוצקים מים חמים. 10. אופים כשעה ומשגיחים שהמים על סף רתיחה אבל לא רותחים לגמרי, כי אז הקרם ייצא גושי. 11. מוציאים, מקררים, הופכים ומגישים.
בצק הפוקצ'ה הוא בצק נפלא שניתן לשדרג תמיד. אפשר לקחת את הבצק ולהוסיף עליו עשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין בשלמותם, להוסיף גם גבינת מנצ'גו או גבינה גרוזינית קשורה ושמן זית, ולשלוח לתנור. אם אתם חפצים בפוקצ'ה מתוקה, ניתן לגלען דובדבנים ולהוסיף לפוקצ'ה, לפזר מעל אבקת סוכר ולאכול עם שמנת מתוקה או קרם פרש.