אופן ההכנה: 1. חוצים את הלימונים הפרסיים ושורים בקערת מים. 2. קוצצים דק את עשבי התיבול. 3. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הכרישה והבצל ומאדים עד שהם שקופים. 4. מוסיפים לסיר את הלימונים הפרסיים עם המים, ועוד כוס מים. 5. מוסיפים את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. 6. מוסיפים את השורשים ואת עשבי התיבול. מבשלים כ-20 דקות. 7. מכינים את עיסת הקציצות: מוסיפים לדג נענע ופטרוזיליה, שמן זית ולחם רטוב. ממליחים ומפלפלים, וצרים כדורים. 8. מכניסים את הקציצות לסיר ומבשלים 10 דקות נוספות. 9. מגישים עם אורז לבן.
החומרים: פילטים של דג שומר גבעול סלרי שמן זית מעט סוכר שום תימין מעט פרנו 4-5 עגבניות מלח ופלפל
אופן ההכנה: 1. חותכים את השומר לרבעים וקוצצים את הסלרי. 2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את רבעי השומר עם מעט סוכר, עד להזהבה. 3. מוסיפים שום, סלרי, תימין ופרנו. 4. קוצצים 4-5 עגבניות ומוסיפים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עוד כוס מים ומבשלים כ-7 דקות. 5. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הדג על הצד של העור במחבת עם מכסה, כ-4 דקות. מגישים עם הירקות.
טוויל עם רוטב תותים
3. טוויל עם רוטב תותים וגלידת וניל
חומרים: גלידת וניל מוכנה לטוויל: 100 גרם קמח 100 גרם אבקת סוכר 3 חלבונים 100 גרם חמאה מומסת לתותים: 3 סלסילות תותים סוכר
אופן ההכנה: 1. מכינים את הטוויל: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2. מערבבים את המרכיבים למסה חלקה. 3. בעזרת קלף פלסטיק, מורחים עיגולים דקים מהמסה על משטח סיליקון, ואופים 3-4 דקות, עד שהעיגולים משחימים רק בשוליים. 4. מנקים את התותים מעלים, חותכים, מניחים בקערה, מפזרים מעל סוכר ומניחים בצד. 5. בזמן שהטוויל בתנור טוחנים את התותים בבלנדר מוט. 6. מרכיבים את המנה: מוציאים את הטוויל מהתנור ומגלגלים מיד. 7. ממלאים כל גביע בגלידה, יוצקים מעל את רוטב התותים ומקשטים בטוויל.
רכיבים: 5 חצילים לקלף את החצילים ולפרוס אותם לאורך בעובי 1 ס"מ. ביצים מים
אופן ההכנה: 1. להכין תערובת של ביצים ומים מ-3 ביצים וחצי כוס מים 2. לטבול את פרוסות החצילים, ולטגן משני הצדדים בשמן בגובה 1 ס"מ עד להזהבה (אין צורך להמליח). 3. יש להחליף את השמן במהלך טיגון החצילים עקב השחרתו. 4. להעביר את כל פרוסות החצילים המטוגנים לסיר שטוח בצורת שטי וערב.
מצרכים לרוטב: 4 עגבניות רכות מגורדות 2 כפות רסק עגבניות ב1/2 כוס מים 1 כף גדושה אבקת מרק עוף 1 כף סוכר 2 כפיות מלח.
מוסיפים את כל מצרכי הרוטב לשמן שבו טוגנו החצילים. לתת לרוטב לבעבע. כאשר הרוטב מוכן שופכים אותו על הסיר עם החצילים ולבשל על אש נמוכה חצי שעה או עד שהרוטב נספג בחצילים.