הפעם במועדון ארוחת הערב התארחו אמנים מהקשת המוזיקלית בלבד: מוקי ולהקת יוסלס איי די וגידי גוב. הארוחה לה זכו כללה שקדי עגל, טלה עטוף בתוספת סלט פטריות ולקינוח עוגת תפוחים מרעננת. בואו תטעמו
רוצים קופון הנחה לרכישת מוצרים בעדן טבע מרקט? לחצו כאן
גידי גוב
1. שקדי עגל על מחית ארטישוק ירושלמי
חומרים: חצי קילו שקדי עגל מנוקים קילו ארטישוק ירושלמי 3 לבבות ארטישוק שמן זית שן שום רוזמרין פטרוזיליה תימין חצי ליטר ציר עוף (או מים) מיץ לימון מלח פלפל שחור
הכנה: 1. קולפים את הארטישוקים הירושלמיים ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים ושומרים את מי הבישול. 2. מועכים את הארטישוקים ליצירת מחית, ומעבירים למחבת לייבוש. 3. קוצצים את לבבות הארטישוק. 5. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים שום, כמה עלי רוזמרין ואת לבבות הארטישוק, ומטגנים עד שהם מזהיבים. 6. מוסיפים את שקדי העגל, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 2-3 דקות. 7. מוסיפים 2-3 כפות מרק עוף ופטרוזיליה קצוצה, מטגנים כ-5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
הרכבה: מורחים על צלחת את המחית כמו חומוס ובמרכז הצלחת את שקדי העגל, מטפטפים מעט שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם.
הכנה: 1. מעסים את הסינטה במלח, פלפל שחור ותימין, צורבים מעט במחבת עם שמן זית ורוזמרין, מוציאים ומניחים בצד. 2. קוצצים גזר ושורש סלרי לקוביות קטנות, ומוסיפים שום. 3. מחממים את המחבת שבה נצרבה הסינטה ומטגנים בתוכה את הירקות הקצוצים, בתוספת עוד תימין, מלח ופלפל. מוסיפים מעט יין לבן, מסננים ומקררים. שומרים את הנוזל בצד. 4. מחממים תנור ל-190 מעלות. 5. פותחים עלה בצק עלים וחותכים את השוליים. 6. מניחים מעל את הסינטה, מורחים את תערובת הירקות, מפזרים קצת תימין טרי וסוגרים את הבצק. משאירים בצק חתוך לרצועות, ומקשטים בעזרתן את המאפה בשתי וערב. 7. חותכים ריבוע בצק קטן למעלה להוצאת הנוזלים. מברישים בחלמון ומכניסים לתנור. אופים כרבע שעה. 8. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, מעט יין לבן ומים, ומביאים לרתיחה. 9. מכינים את הסלט: צורבים במחבת לוהטת פטריות חתוכות לרבעים במשך דקה-שתיים, מערבבים מעט ומוסיפים שמן זית. מטגנים כ-3 דקות נוספות ומסירים מהאש. 10. קוצצים את גרגיר הנחלים והרשד ושמים בקערה. מתבלים בשמן זית, מלח וחומץ בלסמי, מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
חומרים: 3 תפוחי עץ גרני סמית' שלוש כפות ברנדי קלוואדוס כוס ורבע שמן חמניות כוס ושלושת רבעי סוכר 3 ביצים שלוש כוסות קמח כפית קינמון כפית אבקת סודה טיפת אבקת ציפורן 3/4 כפית מלח כוס ורבע אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה: 1. מחממים תנור ל-150 מעלות. 2. קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות של כ- 2 ס"מ. שמים בקערה ושופכים מעל את הקלוואדוס. 3. שמים את השמן והסוכר בקערה של המיקסר ומערבבים בעזרת המקצף במהירות איטית. 4. מוסיפים את הביצים אחת אחת. 5. מנפים את החומרים היבשים יחד. 6. מוסיפים (יחד עם האגוזים) לתערובת הביצים ומערבבים מעט. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעזרת כף גומי עד שהתערובת הומוגנית. 7. משמנים ומקמחים תבנית סיר פלא, ומעבירים לתוכה את הבלילה. 8. אופים במשך שעה ורבע, או עד שקיסם יוצא יבש.
הטיפ השבועי של מיכל אנסקי בשלב הכנת הפירה מוסיפים לארטישוק הירושלמי ציר עוף. אם אין ציר עוף בבית, ניתן להשתמש כתחליף במי הבישול של הארטישוק הירושלמי שאליהם הוספנו מלח, שמן זית ותימין.