מסבחה עם בשר
החומרים:
חצי קילו בשר קצוץ
מלח
בהרט
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
חצי כוס טחינה גולמית
כמון
פלפל
לימון
שמן זית
פיתות טריות
אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר בשר קצוץ עם מעט מים, מלח ובהרט.
2. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות עד שהבשר נפרד לגרגיריו.
3. מוציאים מהסיר כמעט את כל החומוס בעזרת כף מחוררת ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים טחינה גולמית, 3 כפות מים, מלח, כמון ופלפל ומכינים משחת חומוס.
4. מכינים בקערה טחינה מטחינה גולמית, מים, לימון ומלח.
5. מעבירים לקערה אחרת טחינה וחומוס ומערבבים.
6. מרכיבים את המנה: מושחים על הקערה את המסבחה, מסדרים מעל את הבשר, מפזרים גרגירי חומוס ושמן זית ומגישים עם פיתות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מסחבה עם בשר
תבשיל לוקוס עם תרד וחומוס
החומרים:
שמן זית
2 צרורות תרד טורקי שטוף ומיובש
שום
כוס גרגירי חומוס מבושלים
כמון
מלח
מיץ לימון
800 גרם לוקוס מפולט, עם העור
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר רחב.
2. מאדים את התרד ומוסיפים שום לפי הטעם.
3. מעבירים לתרד גרגירי חומוס וכף מהנוזל שבו בושלו. מוסיפים כוס וחצי מים, מתבלים בכמון, מלח ומיץ לימון ומבשלים כ-10 דקות.
4. חותכים את הדג המפולט לקוביות. מוסיפים לתבשיל ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
לגרסת ההדפסה של המתכון: תבשיל לוקוס עם תרד וחומוס
כנאפה תפוחים
החומרים:
שערות קדאיף
400 גרם חמאה
לרסק התפוחים:
5 תפוחי גרנד סמית' קלופים, ללא ליבה, קצוצים
5 כפות מים
מיץ מחצי לימון
כף סוכר גדושה
לסירופ סוכר:
300 גרם סוכר
400 מ"ל מים
מעט קינמון
להגשה:
200 גרם אגוזי מלך
קינמון
אופן ההכנה:
1. שמים את התפוחים הקצוצים בסיר. מוסיפים את המים, מיץ הלימון והסוכר ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים ומקררים.
2. מבשלים את חומרי סירופ הסוכר.
3. מזקקים את החמאה: מחממים אותה במחבת או בסיר עד שמוצקי החלב שוקעים. משתמשים רק בשומן שעולה למעלה. מחממים אותו במחבת ומסדרים את שערות הקדאיף.
4. מורחים מעל רסק תפוחים ומסדרים שכבה נוספת של שערות קדאיף.
5. מטגנים כמה דקות והופכים את הכנאפה על צלחת. מטגנים עוד כ-2 דקות.
6. יוצקים סירופ סוכר ומעבירים למגש.
7. קוצצים אגוזים ומפזרים מעל עם קצת קינמון.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כנאפה תפוחים
שוק טלה ממולא (מתכון משפחות)
החומרים:
שוק טלה במשקל 3 עד 4 ק"ג (לבקש מהקצב להוציא את עצם האגן והעצם של הירך ולפתוח כיס בשוק כאשר העצם של האוסובוקו בעצם מחוברת, כך שהשוק נראה שלם רק פתוח בקצהו)
למילוי:
שמן קנולה לטיגון
כוס בצל קצוץ
150 גרם פרגית
150 גרם כבד עוף
150 גרם אנטרקוט
שליש כוס צנוברים
שליש כוס גפרורי שקדים
שליש כוס אגוזי מלך קצוצים גס
3 כוסות אורז שטוף
2 כפות פלפל שחור גרוס
כף וחצי מלח
כפית כורכום
כפית כמון
כף אורגנו יבש
כפית קינמון
כפית אגוז מוסקט
כפית כוסברה טחונה
חצי כוס צימוקים
3 כוסות מים רותחים
חוט פשתן לקשירה
לתערובת התיבול:
6 שיני שום קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
2 כפות פלפל שחור גרוס
כף מלח
כפית כורכום
כפית כמון
עלי רוזמרין משני גבעולים
כף אורגנו יבש
כפית קינמון
כפית אגוז מוסקט
כפית כוסברה טחונה
חצי כוס שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בסיר כבד עד הזהבה.
2. קוצצים את הבשרים ומוסיפים לטיגון תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את הצנוברים, השקדים והאגוזים, ואז את האורז, התבלינים והצימוקים וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות על אש קטנה. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 15 דקות (האורז אמור להיות חצי מבושל).
5. מוציאים את תערובת המילוי לקערה, מערבבים ומצננים מעט.
6. ממלאים את הכיס של שוק הטלה וקושרים את הפתח כדי שהמילוי לא יברח.
7. מערבבים את חומרי תערובת התיבול ומורחים את השוק.
8. מניחים את השוק בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 15 דקות.
9. מכסים את השוק היטב בנייר כסף ומורידים את הטמפ' ל-180. אופים עוד שעה וחצי. אפשרות נוספת: מורידים את הטמפרטורה ל-130 מעלות ואופים עוד שלוש שעות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שוק טלה ממולא
>> לכל המתכונים של מועדון ארוחת הערב
>> רוצים את המתכונים ישירות לנייד שלכם? שלחו את המילה מתכון למספר 5000 ותתחילו לבשל!
>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו?