1 מטגנים פטריות פורטבלו בשמן זית עד לריכוך ומסננים.
2 מתבלים את הבשר במלח, פלפל שחור ובשתי כפות שמן זית.
3 מוסיפים את הבצלים והפטריות מערבבים בעדינות ויוצרים קציצות שטוחות ומקררים כחצי שעה.
4 מניחים תפוחי אדמה וראש שום על תבנית, מתבלים בשמן זית, רוזמרין, מלח ופלפל. מעסים את כל המרכיבים יחד, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
5 משמנים היטב מחבת גריל וצולים את ההמבורגרים היטב משני הצדדים (3-4) דקות מכל צד.
6 בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את המיונז, קטשופ והחרדל (סוג של אלף איים).
7 חותכים את הירקות להגשת ההמבורגר.
8 לקראת סוף הצלייה של הקציצות, צורבים את הלחמניות (על הצד הפנימי) כחצי דקה.
9 לקראת סוף אפיית תפוחי האדמה, מוציאים את רדיד האלומיניום וצורבים אותם בתנור עד שהופכים למעט קריספים.
>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע